16. Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri ile 8. Çatı ve Cephe Malzemeleri Ödülleri, 7 Mayıs günü düzenlenen törenle sahiplerini buldu.
B2B Medya Yayın Grubu dergilerinden Yalıtım tarafından 16.'sı düzenlenen Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri (YSBÖ) ile Çatı ve Cephe Dergisi tarafından 8.'si organize edilen Çatı ve Cephe Malzemeleri Ödülleri 7 Mayıs günü Mercure Otel Altunizade'de düzenlenen Ödül Töreni ile sahiplerini buldu.
Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri bu sene “Yılın Yatırımı”, “Yılın Isı Yalıtımı Ürünü”, “Yılın Su Yalıtım Ürünü” ve “Yılın Ses Yalıtımı Ürünü” kategorileri olmak üzere dört kategoride verildi. Kazananlara ödüllerini İMSAD Başkanı Ferdi Erdoğan, SUDER Başkanı Erdal Bozok, PANELDER Başkanı Turgay Yüksel, B2B Medya Genel Müdürü İsmail Ceyhan ve B2B Medya Yayın Koordinatörü Sertaç Aytaç takdim etti.
Çatı ve Cephe Malzemeleri Ödülleri ise “Çatı” ve “Cephe” olarak iki ana başlıkta ve her iki başlığın altında ikişer olmak üzere dört kategoride verildi. Bu organizasyonda da kazananlara ödülleri ÇATIDER Başkanı Yaşar Şenal ile CEPHEDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Barış Erdem tarafından sunuldu.
Ayrıca, Yalıtım Dergisi Yazı İşleri kadrosu ile B2B Medya Editörler Kurulu üyelerinden oluşturulan Organizasyon Komitesi tarafından, 2018 yılı içerisinde yalıtım bilincinin artırılmasına, firmasının ve sektörün gelişimine yönelik yaptığı çalışmalarla kabul ve takdir görmüş kişiye “Yılın Profesyoneli Ödülü”, kuruluşa da “Yalıtım Bilincine Katkı Özel Ödülü” verildi. Bu kapsamda 2018'in “Yılın Profesyoneli Ödülü”, yöneticiliğini yaptığı kurumlar tarafından geliştirilen yeni ve inovatif ürünler, kurulmasına ön ayak olduğu eğitim merkezleri, yenilikçi uygulamaları, ısı-ses-yangın yalıtımı konularında düzenlediği eğitimler ve eğitim kitaplarının oluşturulmasına sağladığı katkılardan dolayı Fullboard Genel Müdürü Savaş Güzelküçük'e verildi.
“Baumit Akademi” ise düzenlediği eğitimler, oluşturduğu eğitim dokümanları, eğitime verdiği önem ve destek ile yalıtım bilincinin artırılmasına yönelik uygulamalarından dolayı Yalıtım Sektörüne Katkı Özel Ödülü'ne layık görüldü.
Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri Kazananları:
• Yılın Yatırımı: Teknopanel İzmir Fabrikası / Teknopanel Çatı ve Cephe Panelleri
• Yılın Isı Yalıtım Ürünü: Biowool – Mineral Yün Esaslı Yalıtım Levhası / Ravaber Yapı Ürünleri
• Yılın Su Yalıtım Ürünü: Mapeplan Kompartman Sistem / Mapei Yapı Kimyasalları
• Yılın Ses Yalıtım Ürünü: Biowool – Mineral Yün Esaslı Yalıtım Levhası / Ravaber Yapı Ürünleri
• Yalıtım Sektörüne Katkı Özel Ödülü: Baumit Akademi
• Yılın Profesyoneli: Fullboard Genel Müdürü Savaş Güzelküçük
İMSAD BAŞKANI FERDİ ERDOĞAN: “YAPI SİGORTASI OLUŞTURULMALI”
7 Mayıs 2019 Salı günü düzenlenen ödül töreni İMSAD Başkanı Ferdi Erdoğan'ın konuşmasıyla başladı. Erdoğan konuşmasında rakamsal verileri de paylaşarak, Türkiye'nin 2023 vizyonunda, büyümenin yanı sıra enerji tüketimi ve karbon salımının azaltılması da olduğunu, bu kapsamda zamanın kısaldığının, revizyon ve alınacak önlemlerin mecburiyet haline geldiğinin altını çizdi. Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu dönemde yatırım yapan herkesi tebrik ediyorum. Çünkü Türkiye'nin ithalatta harcadığı para düştü ama düşen kısım sadece yatırım kısmı oldu. Bir miktar da ithal tüketim malzemesi düşüş gösterdi ama hammaddede düşüş yok. Türkiye'nin 2023 vizyonu içinde enerji tüketimi ve karbon salımı ile ilgili bölüm var. 2012 rakamlarına göre yüzde 20 enerji tasarrufu, yüzde 30 yenilenebilir enerji kullanımı, yüzde 20 de sera gazı azaltımı hedefleniyor. Peki, nedir bugünkü rakamlar? 50 milyar metreküp doğalgaz, 293 milyar kW/h elektrik, 475 milyon ton sera gazı salımı. Türkiye hem büyüyecek hem de 475 milyon ton karbon salımını 375'e, doğalgaz tüketimini 50 milyar metreküpten 40 milyar metreküpe düşürecek. Keza elektrik de aynı şekilde. İş zor. Hem fırsat var hem de zaman daraldı. Bu zamanın revize edilmesi ve bunların yaptırım ile mecburiyet haline gelmesi gerektiğinin altını ısrarla çiziyorum; özellikle de yenileme pazarı adına. Çünkü buradaki yenileme sadece makyaj veya kozmetik bir yenileme değil. Bu yenilemenin bir numarası enerji verimliliği, ikincisi gürültü yalıtımı, üçüncüsü yangın yalıtımı. Mesela 30-40 yaşındaki binalar o günün mevcut kablolama yapısı ile bugünün teknolojisini taşımaya uygun değil. Enerji verimliliği de sadece yalıtım ile olmuyor. Bunun içerisine aydınlatma, ısıtma, soğutma, beyaz eşya, elektronik, ulaşım gibi her şey dâhil. Bu ülkenin geleceği için bunların hızlıca yapılma mecburiyeti var. Yerin altından enerji ithal edip, doğaya sera gazı ihraç ediyoruz. Bunun ikisinin de düşmesi gerekiyor. Bunu yapacak olan değerli sektör temsilcileri ve uygulama karar vericileri”.
Enerji Kimlik Belgesi gibi bir yapı belgesinin de verilmesi gerektiğini belirten Erdoğan, tüm unsurları kapsayacak yapı yasası çıkarılması ve yapı sigortası oluşturulması önerisinde de bulunarak şunları söyledi: “Enerji Kimlik Belgesi gibi bir yapı belgesinin hayata geçmesi gerekiyor. ‘Bu bina tüm yönetmelikleri karşılıyor' diye bir yapı belgesi lazım. Topyekûn bir yapı yasası devreye girmeli ve her şeyi kapsamalı. Her belediyeye, her başkana, her şehre göre başka bir uygulama olamaz. Ayrıca tüm bunları kapsayan, en az 5 yıllık bir yapı sigortası olmalı. Malzeme, uygulama, işçilik, müteahhitlik, proje, çizim vs. her şey bu sigortaya dâhil olmalı”.
Yılın Yatırımı Ödülü'nü Teknopanel firması kazandı. Ödülü İMSAD Başkanı Ferdi Erdoğan, firma temsilcisi Harika Çınar'a takdim etti.
Yılın Isı Yalıtım Ürünü Ödülü'nü Ravaber firması Biowool ile kazandı. Ödülü, firma temsilcisi Ziya Yanık İMSAD Başkanı Ferdi Erdoğan'ın elinden aldı.
SUDER BŞK. ERDAL BOZOK: “DOĞRU ÜRÜNLERIN KULLANILMASINI SAĞLAMAYA ÇALIŞIYORUZ”
Yılın Su Yalıtımı Ürünü Ödülü'nü takdim etmek için sahneye davet edilen SUDER Başkanı Erdal Bozok, SUDER hakkında kısaca bilgi vererek, “SUDER 2006 yılından beri faaliyette. Su Yalıtımı Yönetmeliğinin hayata geçmesinde çok büyük rol oynamış bir dernek. Bütün hızıyla da su yalıtımı bilincini artırmak, pazarda daha doğru ürünlerin kullanılmasını sağlamak için faaliyetlerimize devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.
SUDER Başkanı Erdal Bozok (sağda), Yılın Su Yalıtımı Ürünü Ödülü'nü Mapei firması temsilcisi Eray Aladağ'a takdim etti.
PANELDER BŞK. TURGAY YÜKSEL: “YATIRIM YAPAN FİRMALARA TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Yılın Ses Yalıtım Ürünü Ödülü'nü vermek üzere sahneye davet edilen PANELDER Başkanı Turgay Yüksel, yatırım yaparak iyi ürünler üreten firmalara teşekkür etti ve şunları söyledi: “Burada hem yalıtım hem çatı-cephe tarafında çok güzel ürünler üreten, çeşitli yatırımlar yapan bu nezih firmalara canı gönülden teşekkür ediyorum. Türkiye'nin bu ortamında böyle yatırımlar yapmak, iş hayatına bu kadar azimle sarılmak hakikaten Türkiye için güzellikler getirecek. Gelecekten umutluyuz”.
Biowool ile Yılın Ses Yalıtım Ürünü Ödülü'nü kazanan Ravaber firmasına ödülünü PANELDER Başkanı Turgay Yüksel verdi.
Yılın Profesyoneli Ödülü'nü kazanan Fullboard Genel Müdürü Savaş Güzelküçük ödülünü B2B Medya Genel Müdürü İsmail Ceyhan'ın elinden aldı.
Yalıtım Sektörüne Katkı Özel Ödülü'ne Baumit Akademi layık görüldü. Ödülü B2B Medya Yayın Koordinatörü Sertaç Aytaç, Baumit Satış Müdürü Erdil Dinçer'e takdim etti.
Çatı ve Cephe Malzemeleri Ödülleri de Sahiplerini Buldu
Çatı ve Cephe Malzemeleri Ödülleri kapsamında Yılın Çatı Malzemesi ve Yılın Çatı Sistem Bileşeni Ödülünü takdim etmek üzere sahneye çağrılan ÇATIDER Başkanı Yaşar Şenal ise organizasyonun önemine vurgu yaparak şunları söyledi: “Bu organizasyonun ne kadar önemli olduğu aslında bugün bir kez daha anlaşıldı. Yaşanan tüm olumsuzluklara veya zorluklara rağmen yerinde durmayı, tedbirli davranmayı tercih etmeyip yeniliklere, gelişmelere yelken açan, farklılıklar peşinde koşan ve adaylık sürecine dâhil olarak bu ortamı bize sağlayan tüm firmalara teşekkür ediyorum. İyimser düşünmeliyiz. İçinden geçtiğimiz zorlukları bir kenara bırakmayı öğrenmeliyiz. Firmalarımızın sarf ettiği çok büyük bir çaba var ve bunu yapmak cesaret, heyecan gerektirir. Lütfen heyecanınızı kaybetmeyin. Sizler heyecanlandıkça bizler sizi her zaman alkışlamak için hazır olacağız”.
Çatı ve Cephe Malzemeleri Ödülleri:
• Yılın Çatı Kaplama Malzemesi / Sistemi: HeliaSol 2000 / Binalara Entegre İnce Film Organik Solar Paket - Heliatek / ISUN Enerji
• Yılın Çatı Sistem Bileşeni: Aquapanel Rooftop / Knauf
• Yılın Cephe Malzemesi / Sistemi: Şişecam Temperlenebilir Solar Low-E Cam Nötral 60/28 / Trakya Cam
• Yılın Cephe Sistemi Bileşeni: Schüco VentoLife Havalandırma Sistemi / Schüco
CEPHEDER BŞK. YRD. BARIŞ ERDEM: “HIZLI BÜYÜYEN BİR DERNEĞİZ”
Yılın Cephe Malzemesi ve Yılın Cephe Sistem Bileşeni Ödüllerini sahiplerine takdim etmek için sahneye çıkan CEPHEDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Barış Erdem de dernek hakkında kısaca bilgi vererek sözlerine şöyle devam etti: “CEPHEDER yeni ama çok hızlı büyüyen bir dernek. Cephenin şahsına münhasır problemlerini ele alan, bu konuda paydaşlarının sayısını gittikçe artıran bir organizasyon. Umarım daha sonraki organizasyonlarda bol bol size bilgi verebileceğimiz bir dernek olacağız. Yeni bir dernek olmanın verdiği heyecan ve mutlulukla, cephe konusunda çalışan tüm firmaları aramızda görmek istiyoruz. Burada ödül takdim etme fırsatını verdiğiniz için teşekkür ediyorum. Aranızda bulunmak bizim için keyif verici”.
ISUN firması Yılın Çatı Kaplama Malzemesi Ödülü'nü HeliaSol 2000 ile kazandı. Firmanın Genel Müdürü Kutay Mutdoğan'a ödülünü ÇATIDER Başkanı Yaşar Şenal takdim etti.
ÇATIDER Başkanı Yaşar Şenal, Yılın Çatı Sistem Bileşeni Ödülü'nü Knauf firmasından Serdar Kutlu'ya sundu.
Yılın Cephe Malzemesi Ödülü'nü Trakya Cam, Temperlenebilir Solar Low-E Cam Nötral 60/28 ile kazandı. Ödülü firma temsilcisi Yudum Demirkol, CEPHEDER Başkan Yardımcısı Barış Erdem'in elinden aldı.
Yılın Cephe Sistem Bileşeni Ödülü Schüco VentoLife'ın oldu. Ödülü Schüco temsilcisi Zeynep İnsel Muratoğlu'na, CEPHEDER Başkan Yardımcısı Barış Erdem takdim etti.
KAZANANLAR SEÇİCİ KURUL TOPLANTISINDA BELİRLENDİ
Sektörün önde gelen temsilcilerinden ve akademisyenlerden oluşan Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri Seçici Kurulu ile Çatı ve Cephe Malzemeleri Ödülleri Seçici Kurulu, Ödül Töreni öncesinde okur oylaması üzerine değerlendirmelerini yaptı ve kendi oyunu kullandı. Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri'nin Okur ve Seçici Kurul oyları İTÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gül Koçlar Oral tarafından; Çatı ve Cephe Malzemeleri Ödülleri'nin Okur ve Seçici Kurul oyları da İTÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nil Türkeri tarafından tespit edilerek nihai sonuç belirlendi. Her iki oylamada da Seçici Kurul'un oyları yüzde 70, okur oyları ise yüzde 30 etkili olacak şekilde hesaplandı.
B2B MEDYA GENEL MÜDÜRÜ İSMAİL CEYHAN: “PAZARLAMA İLETİŞİMİ İÇİN ETKİN BİR KANAL OLUŞTURUYORUZ”
Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri (YSBÖ) Seçici Kurul toplantısının açılışında konuşan B2B Medya Genel Müdürü ve Sektörel Yayıncılar Derneği (SEYAD) Başkanı İsmail Ceyhan, B2B Medya/Teknik Sektör Yayıncılığı A.Ş.'nin köklü ve istikrarlı bir yayın kuruluşu olmasına vurgu yaparak şunları söyledi: ”B2B Medya/Teknik Sektör Yayıncılığı A.Ş. ilk olarak Doğalgaz dergisini 1988 yılında yayımlamaya başladı. Bugün 7 ayrı sektörde sahibi olduğumuz 10 dergiyi ve iki ayrı kurum dergisini yayımlamaya devam ediyoruz. Firmamızın, 31 yıllık geçmişi ve Türkiye'nin en köklü ve istikrarlı sektörel yayın kuruluşu olmasıyla iftihar ediyorum. Google arama motorunun olmadığı yıllarda, sektör firmalarını üretim alanlarına ve ürünlerine göre sınıflandırdığımız rehber ve kataloglar yayımladık. Bugün rehber ve kataloglarımızın yayımlandıkları dönemin koşulları içinde sektörlerinde ürün sınıflandırmasına kavramsal, firmaların bilinirliğine işlevsel katkısının gururunu yaşıyoruz. Süreli yayınlarımızın yanı sıra pek çok kongre, sempozyum kitapları ile teknik kitaplar yayımladık, yayımlamaya devam ediyoruz”.
Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri organizasyonunun, yalıtım sektöründe pazarlama iletişimi için etkin bir kanal oluşturduğuna vurgu yapan Ceyhan, “16 yıl önce sizlerle birlikte, danışarak, fikir alışverişinde bulunarak başlattığımız Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri organizasyonumuz yalıtım sektöründe pazarlama iletişimi için etkin ve saygın bir kanal oluşturdu. Bu yıl bir ilki gerçekleştiriyor, Seçici Kurul toplantısı ve ödül törenimizi birlikte yapıyoruz. Yüzde 70 çarpanı ile kazananı belirleyecek heyete, oylama sonuçlarını kayıt altına almamızda ve kazananın belirlenmesinde müşahit olacakları için Prof. Gül Koçlar ve Prof. Nil Türkeri hocalarımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum” dedi.
Dijital Yayıncılıkta Ciddi Rakamlara Ulaştık
Süreli ve süresiz yayınları, organizasyonları ile değişen koşullara uyum içinde esnek, hedef odaklı yayıncılık faaliyetlerini sürdürürken dijital yayın olanaklarını da yakından takip ettiklerini belirten Ceyhan, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Sizler de izliyorsunuz, yazılı ve görsel basın tiraj ve izlenme sayılarında ivme kaybediyor ve itibarını yitiriyor. İtibar konusunu meslektaşlarım tartışıyor. Ancak ana akım medyanın da okunurluğunu, izlenilirliğini artırmak için dijital kanallara yöneldiğini söyleyebilirim. Biz de bu paralelde dijital yayıncılıkta ciddi rakamlara ulaştık. Son iki yıllık verileri karşılaştırdığımızda, dijital yayıncılık kanallarımızla daha fazla okurun ilgisini çekmeyi başardığımızı görüyorum. Bu yeni alan benim açımdan ilettiğimiz mesajların ve iletişim kanallarımızın ölçümüne de olanak tanıdığı için ayrıca bir önem taşıyor. Web üzerinden okunma sayılarını görmek, yıllara göre ziyaretçi ve tıklanma verilerini izlemek, sosyal medya hesaplarımızın beğeni, takipçi ve paylaşım sayılarının artışına şahit olmak, çalışmalarımızı ölçmek, yeniden değerlendirmek ve okurla etkileşimli iletişime girmek için iyi bir fırsat sunuyor. B2B Medya yayın grubumuzu ve dergilerimizi, siz değerli yapı sektörü temsilcilerimizin bir de bu açıdan değerlendirmesini temenni ediyor ve tüm adaylara başarılar diliyorum”.
PROF. DR. GÜL KOÇLAR ORAL: “BAŞARININ TESCİLİ AÇISINDAN ÖNEMLİ BİR ORGANİZASYON”
Ceyhan'ın ardından söz alan İTÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gül Koçlar Oral, yalıtım sektörünü her geçen yıl giderek büyüyen bir aile olarak görmekten ve bu ailenin bir üyesi olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: ”16 yıldır bu organizasyona katılmak çok büyük bir mutluluk. Yıllar boyunca hem yalıtım sektörü gelişirken hem de bu sektördeki dostluklar gelişti. Özellikle B2B Medya'ya bizlere verdiği destekler için herkesin huzurunda teşekkür etmek istiyorum”.
“Bildiğiniz üzere bütün dünyada birincil enerji kaynaklarının hızla azalması, gelişmiş ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de yeni çözümler üretilmesini zorunlu kılıyor. Burada tabi malzeme teknolojisinin gelişmesinin de çok büyük bir önemi var. Özellikle ‘0 Enerjili Binaları' hedeflemiş olduğumuzu düşünecek olursak enerjinin etkin kullanımı, enerji yoğun ve karbon yoğun olarak nitelendirilen başlıklar ülkemizin önemli konuları arasında yer alıyor. Bu açıdan baktığımızda da yalıtım aslında tüm gelişmiş ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de enerji politikalarının en önemli ayağını oluşturuyor. Gerek yeni yapılacak binalarda gerekse mevcut yapı stokunun iyileştirilmesinde yalıtım önemli bir faktör olarak karşımıza çıkıyor. Bir yandan bu gelişmeler olurken bir yandan da rekabetçi bir ortamın olması, gelişme açısından çok önemli. Bir anlamda da başarının tescili ve sektör-üniversite işbirliği açısından bu organizasyonların önemli olduğunu düşünüyorum. Biz İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ve aynı zamanda Yapı Fiziği Derneği olarak ısı, su, ses yalıtımı, enerji verimliliği gibi konularda çalışıyoruz. Bunların hayata geçirilebilmesi için sektörle olan işbirliği son derece önem taşıyor. Ortak hedefe yönelik olarak çözüm ararken öncelikle bir araya gelebilmek gerek. Bu yüzden başarıyı değerlendiren, bizleri bir araya getiren ve yıllardır büyük bir özveri ile bu işi yapan Yalıtım Dergisi'nin ve yalıtım sektörünün tüm üyelerine teşekkür ediyorum”.
Seçici Kurul'da Alpa İnşaat'tan Akın Kuruaağaç, Austrotherm'den Tolga Celayer ve Dinamik Isı'dan Gürhan Gereli sunumlarını yaparken...
Seçici Kurul Toplantısı'nda Ravaber firmasından Ziya Yanık, Teknopanel'den Harika Çınar ve Betek'ten Çağdaş Korkmaz sunumlarını yaparken...
Selena'dan Hüsnü Alparslan, Mapei'den Erdal Bozok ve Polyfin Türkiye'den Burak Kıyıcı
Stoper firmasından Eray Doğan ve Serge Ferrari'den Sinan Yoğunali
B2B MEDYA YAYIN KOORDİNATÖRÜ SERTAÇ AYTAÇ: “ÖDÜLLER KATMA BİR DEĞER VE PAZARLAMA ARGÜMANI YARATIYOR”
Çatı ve Cephe Malzemeleri Ödülleri aday tanıtımlarının öncesinde söz alan B2B Medya Yayın Koordinatörü Sertaç Aytaç ise Çatı ve Cephe Malzemeleri Ödüllerinin sektöre katma bir değer ve pazarlama argümanı yaratma, inovatif ürünleri ödüllendirme amacıyla katılımcı ve demokratik bir platformda oluşturulmaya çalışılan bir organizasyon olduğunu vurgulayarak başladığı konuşmasında şunları söyledi: “Geçen yedi senede yüzlerce ürünün yer aldığı Çatı ve Cephe Malzemeleri Ödülleri'nde bu yıl da solar kiremitten cepheye entegre havalandırma sistemlerine kadar çok sayıda ürün yer alıyor. Bu kapsamda, inşaat sektörünün ciddi sıkıntılar yaşadığı bir dönemde yeni ürün sayısının tatminkâr olduğunu düşünüyoruz. Okurlarımız bu ürünleri mart ve nisan ayı boyunca oyladılar. Geçen seneki gibi oylar yine birbirine çok yakın. Bu da yine geçen seneki gibi Seçici Kurul olarak sizlerin kullanacağı oyların değerini bir kez daha artırıyor. Dolayısıyla okur oylarını ve aday tanıtımlarını izledikten, aday ürünleri tanıtım masalarından da bire bir inceledikten sonra oy kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Ayrıca uzun yıllardır mayıs ayının başlarında düzenlenen Yapı İstanbul Fuarı'nda organize ettiğimiz ödül törenini, bu sene fuarın haziran sonuna doğru gerçekleşmesinden dolayı ilk defa Seçici Kurul toplantısı sonrasında düzenleme kararı aldık. Kararımızın hem katılımcı firmalar hem de ödül kazanan firmalar için daha yararlı olacağını düşünüyoruz”.
Yeni Yol Haritamızı Çizdik
Firmaların pazarlama çalışmalarının önemli bir bölümünü oluşturan “Yayıncılık” konusuna da değinen Aytaç, “Her sektörde olduğu gibi Basın ve Yayın sektöründe son bir yılda yaşanan ekonomik zorluklar, tüm yayın kuruluşlarını, yayınlarını sürdürebilmek için teknolojinin sunduğu fırsatları kaçınılmaz olarak değerlendirmeye zorladı. Hem baskı maliyetleri hem kağıt fiyatları hem de dağıtım giderlerindeki yüksek artış, ülke bazında yayın yapan, hepimizin yakından bildiği birçok yayıncıyı ciddi anlamda olumsuz etkiledi. Sektörde iflaslar ve dramatik küçülmeler yaşandı. B2B Medya olarak biz de bu ortamı ‘Tehditten çok bir fırsat' olarak değerlendirmeye çalıştık. Yeni yol haritamızı çizdik ve ciddi adımlar atmaya başladık. Bu kapsamda, 7 ayrı sektörde 10 dergi yayınlayan B2B Medya olarak web ve mobil ortamlarda hızlı bir büyüme sergiliyor, söz konusu platformları çok daha etkin kullanıyoruz. Bu çabamız hem müşterilerimize hem de okurlarımıza güçlü, ölçümlenebilir ve etkileşimli bir iletişim imkânı sunuyor. Eskiden üç-beş bin kişiye ulaşan bir dergimiz şimdi tirajın iki-üç katı okura ulaşabiliyor. Web sitelerimizde yayınlanan bir haber veya tanıtım, zamandan bağımsız yıllar boyunca on binlerce kişi tarafından okunma potansiyeline sahip. Dijital mecralarda dergi indirilme sayılarımız ise iki yüz bini aştı. Rakamlar cidden çok etkileyici. Diğer taraftan dijitalle etkinliğimizi artırırken, basılı, konvansiyonel yayıncılığın da yok olacağını hiç mi hiç düşünmüyoruz. Basılı medya tüm ‘güvenirliği' ve ‘somut varlığıyla' yaşamını devam ettiriyor, ettirecek. Yayın grubu olarak ‘Dijital'” politikamız da bu anlayışımızın bir uzantısı ve tamamlayıcısı oluyor” ifadelerini kullandı.
Seçici Kurul toplantı salonunun fuayesinde aday firmalar ürünlerini tanıttılar.
PROF. DR. NİL TÜRKERİ: “MOTİVASYON İÇİN SÜRECİN ÖDÜLLENDİRİLMESİ GEREKİYOR”
Aytaç'ın ardından söz alan İTÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nil Türkeri konuşmasında, çatı ve cephe sistemlerindeki gelişimden bahsederek, bu gelişimde etkin olan bilginin sadece üretilmesi, kullanılması ve aktarılmasının değil, bu organizasyonun ödüllendirilmesinin de önemli olduğuna vurgu yaptı. Türkeri konuşmasında şunları söyledi: “Çatı ve cephe sistemi bir araya gelince oluşan bina kabuğunun tasarımında ve yapımında bugün çok çeşitli ve yeni tasarım yaklaşımları, hatta yenilikçi yapım yöntemleri olduğunu görüyoruz. Mimar ve mühendisler bu yeni tasarım yöntemlerini kullanarak hem biçim hem de performans açısından geçmişe nispeten daha cesur, daha farklı ve çok daha karmaşık bina kabuğu tasarlayıp, yapıyorlar. Bildiğimiz eski bina kabuğu tasarımının hem dünyada hem de ülkemizde kalmadığını görüyoruz. Şimdi neler var? Yine dış çevresel etmenlerin etkisi altında yine iç ortam konfor koşullarını karşılayan ama hem biçimini hem de bütün performanslarını belirli aralıklarda zamanın bir fonksiyonu olarak değiştiren, dinamik çatı ve cephe sistemleri var. Yine sürdürülebilir, yine enerji etkin, yine dayanıklı ama çok daha farklı ve çok daha karmaşık. Bu bize artık bilgilerimizin eskidiğini ve yeni konu alanlarında, yeni bilgilerin üretilmesi gerektiğini gösteriyor. Peki bilgileri nasıl üreteceğiz? Bilgileri sadece üniversite üretmiyor. Bilgiler, sizin de bildiğiniz gibi, üniversite- anayi işbirliğiyle yapılan çalışmalarla üretiliyor. Bugün İTÜ 13 fakültesi, 6 enstitüsü ve 2750 öğretim üyesiyle sektördeki birçok firma ile beraber Avrupa Birliği, DPT, BAP ve TÜBİTAK ile birlikte çok çeşitli projeler üretiyor. Bu projeler çatı ve cephe sistemlerinin tanımları, terimleri, tasarımı, yapımı, kullanımı, bakımı, onarımı, yok edilişinden şartnamelere kadar birçok çalışmayı kapsıyor. Bu ülkemiz için çok önemli. Ama bilgi üretmek de yetmiyor; bilgiyi aktarmak gerekiyor. Yine üniversitem adına konuşuyorum, bugün cephe sistemleri üzerine ülkemizde tek ve ilk kez açılan bir yüksek lisans programı var. İlk mezunlarını verdik, ikinci mezunları da veriyoruz. Bilgiyi aktarmak da yetmiyor, bilgiyi kullanmak lazım. Bilginin kullanıldığını da aslında bu gibi etkinlerde görüyoruz. Ödül almaya aday olan ve ödül alan bütün çatı ve cephe malzemelerini incelediğimde ivmesi az bile olsa muhakkak bir gelişmişlik görüyorum. Bu gerçekten bilginin kullanıldığının en büyük göstergelerinden biri. Bilgi kullanılıyor ama bu da yetmiyor. Birlikten güç doğar. Bu kapsamda da sizler üniversitelerle beraber çeşitli gruplar oluşturuyorsunuz. Birçok değerli STK var. Bunlardan birisi de ÇATIDER. Çok uzun zamandır katkı verdiğimiz, uzun zamandır çalışmalarını gözlemlediğimiz ve bence çok çok değerli çalışmalar yapan, üniversitelerle birlikte çalışan çok değerli bir kurum. CEPHEDER kuruldu. Ülkemiz için bence önemli bir gelişim. CEPHEDER'in de cephe sektörü için önemli sorunlara çözüm bulabilecek çalışmalar yürüteceğine inanıyorum”.
B2B Medya Değerli Çalışmalar Yaptı
“Organizasyon da yetmiyor. Bütün bu süreçlerin, yani bilginin üretilmesi, kullanılması, aktarılması ve organizasyonun da ödüllendirilmesi gerekiyor. Motivasyon gerekiyor, ki tekrar bu süreçler yaşanabilsin. Bu kapsamda da bildiğiniz gibi B2B Medya bugüne kadar çok değerli çalışmalar yaptı ve yapıyor. Bu süreçleri ve süreçlerde rol alan sizleri ödüllendiriyor. Bu yüzden B2B Medya temsilcilerine ve sizlere ayrı ayrı ve teşekkür ediyorum”.
Lisansüstü Programlara İlgi Arttı
“Piyasaya baktığımızda geçici olduğunu tahmin ettiğim bir durgunluk yaşandığını görüyorum. Bu olumsuz bir durum ama üniversite tarafından baktığınızda bu olumsuz durumun sizler tarafından çok olumlu bir duruma dönüştürülme çabalarına da şahit oluyorum. Üniversitelerimizin lisansüstü programlarına bu durgunluk döneminde başvuru sayısı çok arttı. 30, 40, 50 veya 60 yaşında lisansüstü öğrencilerimiz var. Projelerimiz eskiden sektör tarafından destekleniyordu; şimdi bu yaş gruplarının sayısı arttı. Bu şunu gösteriyor, evet, olumsuz bir durum var ama Ar-Ge ve eğitim açısından da bir değişim, gelişim söz konusu. Bu da bana umut veriyor. Herkese teşekkür ediyorum”.
Seçici Kurul Toplantısı'nda ISUN temsilcisi Zafer Minaz, Knauf temsilcisi Serdar Kutlu ve Velux'ten Hasan Kamış aday oldukları ürünleri tanıttılar.
Schüco firmasından Ali Bilek, Zeynep İnsel Muratoğlu ve Asaş Alüminyum'dan Selviye Kılavuz
Trakya Cam'dan Yudum Demirkol, Reynaers'ten Ebru Yalçın ve Serge Ferrari'den Sinan Yoğunali
R E K L A M