E-Dergi Oku 
ROKA YALITIM
BOSTİK

1'den 99'a

29 Temmuz 2013 | DOSYA
100. Sayı (Temmuz 2012)

Sertaç Aytaç B2B Medya Yayın Yönetmeni Bu sayı itibariyle 100. sayısına ulaşan Yalıtım, dile kolay 16 seneyi de geride bıraktı...
Yalıtım sektörünün ilk dergisi olarak 1996’nın yaz aylarında yayın hayatına başlayan Yalıtım, bu sayı itibariyle 100. sayısına ulaştı. Dile kolay 16 seneyi geride bırakan Yalıtım, bugünkü kadar çok sayıda firma ve kurumun olmadığı bir dönemden, zorlu koşullardan bugünlere geldi. Birçok firmanın kuruluşuna, birçoğunun ticari hayatını sonlandırmasına şahitlik etti. Birçok doğum, birçok vefat yaşadı. Bugünkü güçlü-etkili Yalıtım sektörünün doğuşunun en büyük tanığıydı. Sektörün bir bakıma tarihini yazdı. Çoğu yeniliği sektöre ilk duyuran dergi oldu. Ben de bu geçen 16 seneyi, 99 sayıyı kısaca özetlemek istedim. Biraz da bireysel izlenimlerime yer verdiğim, yüzlerce makale ve röportaj, binlerce haber arasından seçtiğim bu derleme girişimi(!) umarım geçmişe kısa bir yolculuk yapmanıza yardımcı olur. Kısa bir zamanda hazırlamak durumunda kaldığım bu özette unuttuğum, atladığım gelişmelerle, anamadığım sektör mensupları vardır. Tüm okurlarımızın bizleri anlayışla karşılayacağını umuyorum.

İsmail Ceyhan’ın İmtiyaz Sahibi olduğu ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürlüğü görevini yürüttüğü Yalıtım’ın 1996 Ağustos ayında çıkan ilk sayısının Genel Yayın Yönetmenliğini Ecvet Binyıldız üstlenmiş. O sayının benim için ilk göze çarpan tarafı kapaktaki fiyatımız oluyor: 150.000 TL... Bugünler için korkutucu bir rakam!..

Konsept olarak güçlü bir anafikirle çıkan ilk sayıda bizlere ilanlarıyla destek olan firmaları da es geçmemek gerekiyor: Dow/Mardav, Orcan, Thermaflexform, İzopur, Dinamik Isı, İMP, İzomer, Doğal Isı, İzmaş, İzotür, Köster, Kaimann, Ytong ve ODE firmalarının ilanları dergiye renk katmış ve daha fazla baskı adedine ulaşılması için katkı sağlamış. İçerikte ise birçok başlık yer alıyor: ODE Mühendislik Kaimann ile işbirliğine imza atmış; Türk Ytong Habitat Konferansı’na destek olmuş; Dow Türkiye bayi toplantısı yapmış; Form A.Ş., Thermaflex ile ortaklık kurmuş... Ve Suat Kıroğlu, Şükran Bilmaç, Uğur Özoğuz, Tevfik Arıburnu, Coşkun Saka, Orhan Turan, Cem Cansever, Prof. Dr. Ruhi Kafesçioğlu, Faruk Bilal, Tevfik Ceritoğlu, Mustafa Boz, Ali İnanç, Tuncer Beyazıtlı, Kemal Zati Akbaş, Çetin Akyar’ın katıldığı 1. Yayın Danışma Kurulu toplantımızı yapmışız. Bugünlerde pek göremediğimiz(!) Dow Türkiye A.Ş. Teknik Müdürü Durmuş Topçu’nun kaleme aldığı “Enerji Tasarrufu ve Temiz Hava için Isı Yalıtımı”, Prof. Dr. Ruhi Kafesçioğlu tarafından yazılan “Yalıtım Kavramı Üzerine Yeniden Düşünmeliyiz” ve Türk Ytong Genel Müdürü Fethi Hinginar’ın kaleme aldığı makaleler ilk sayımızın önemli başlıkları olmuş. Ayrıca ürün tanıtımda ise Gündüz Tansel tarafından yazılan “Köster’den Teras ve Balkon İzolasyonu” başlıklı makaleye yer vermişiz.

Eylül-Ekim 1996’da çıkan 2. sayımız ise Ali İhsan Yalçın’ın İzocam A.Ş. Genel Müdürü olduğu; Türk Ytong’un Trakya fabrikasının temelini attığı, PÜD’ün kurulduğu, DOW Türkiye’nin Styrofoam ürünlerine TSE belgesi aldığı döneme denk gelmiş. İBB Çevre Koruma ve Geliştirme Daire Başkanı Prof. Dr. Mustafa Öztürk’ün röportajda, “Vatandaşa Yalıtımın Yararını Birlikte Gösterelim” çağrısının ise bugünlerde biraz olsun karşılık bulduğunu söyleyebiliriz. Sika’dan Bülent Çolak, Orcan’dan Cem Cansever, Thermaflex-Form’dan Tevfik Cevitoğlu’nun görüşleriyle yer aldığı “Gümrük Birliğinin Yalıtım Sektörüne Etkileri” başlıklı forum sayfalarımız ile Ankara yalıtım piyasasını ele aldığımız dosya, bu sayının en güçlü bölümlerinden olmuşlar. O sayının özel taraflarından birisi de Orhan Turan tarafından kaleme alınan “Yapılarda ve Mekanik Sistemlerde Gürültü Sorunları ve Çözümleri” başlıklı teknik makale. Orhan Bey’i 2003 yılından sonra tanıdığım için, makale yazması beni oldukça şaşırttı. Ben hep Orhan Bey’in röportajlarına ve demeçlerine şahit olmuştum!..
1996’nın Aralık ayında çıkan 3. sayının dikkat çeken haberleri ise İZODER’in yayın organı İzolasyon Dünyası’nın çıkışı ve Haydar Boz Ltd.’in kurucusu Haydar Boz’un vefat haberi olmuş. Bu sayının en ilgi çeken unsuru ise İsmail Abi’nin (İsmail Ceyhan) performansıymış(!). Sorumlu Yazı İşleri Müdürümüz ve derginin İmtiyaz Sahibi İsmail Abi’nin Beşiktaş’ta bir kahvede yalıtım ustalarıyla yaptığı röportaj, Demirciler Sitesi’ndeki firmaları ziyareti ve HABAŞ şantiyesi gezisi, bugünlerde de görmeyi arzu ettiğimiz bir performans olarak dergi sayfalarında yerini almış!..

“İstanbul Büyükşehir Belediyesi 1997’yı Yalıtım Yılı İlan Etti” konseptli kapağıyla yayınlanan 4. sayımızda İzocam Genel Müdür Ali İhsan Yalçın ile bir röportaj yapmışız ve İzmir’deki yalıtım firmalarını ziyaret etmişiz.
1997’nin martında yayınlanan 5. sayımız ise İZODER’in 3. Olağan Genel Kurul haberi ile başlamış: Orhan Turan Başkan, Durmuş Topçu Başkan Yardımcısı olmuş. Bu arada PÜD de 1. Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirmiş: Yavuz Öner yeniden başkan seçilmiş. Sahibi olduğu Sincan Styropor’da bizleri defalarca ağırlayan Yavuz Öner’i uzun zamandır göremiyoruz; umarız sağlığı yerindedir. Bu sayıda ayrıca Türkiye’de “Cephe” denilince ilk akla gelen isim olan rahmetli Yenal Oktuğ’un “İnşaatta Fuga Dizaynı” başlıklı bir makalesini yayınlamışız.

Mayıs 1997...  6. Sayımızın kapağında birinci yaşımızı kutlamışız. Derginin kapağında ise 300.000 TL ibaresi var. İlk çıktığımız sene 150.000 TL değil miydik? Bir senede yüzde yüz zam; insaf!.. Elazığ’da Yalıtım 97 Sempozyumu yapılmış. Ytong’un Antalya fabrikasının temeli atılmış, BTM shingle’ı piyasaya sürmüş...
Temmuz-Ağustos 2007 tarihli 7. sayıda “İzotoprak, Satış ve Pazarlama toplantısı düzenlemiş”, “İMSAD 14. Genel Kurulunu yapmış ve Germiyan Saatçioğlu Başkan seçilmiş”, “Orcan’ın Hadımköy’deki EPS tesisi üretime geçmiş”. “Yalıtıyorum” köşesinin bu sayıdaki konuğu ise Bülent Çolak olmuş. Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri (YSBÖ) organizasyonlarımızda Seçici Kurul Üyesi olarak genelde Gül Hoca (Koçlar) ile yeddiemin seçilen Nil Hoca (Türkeri)’nın da bizdeki ilk makalesi yayınlanmış: “Mevcut Konutlarda Yapı Dış Kabuğunun Enerji Etkin Yenilenerek Geliştirilmesi”.

8. sayımızın Editör yazısını ise İsmail Ceyhan yazmış. İçerik olarak bazı değişikliklerin de yapıldığı sayının en büyük özelliği ise “Dosya” toplantılarına başlanması olmuş. Yıllar boyu süren bu samimi toplantıların ilkinde “Su Yalıtımı ve Yapı Kimyasalları”nı ele almışız. Toplantıya Bülent Çolak , Demirkan Barlas, Erdal Türk ve Gündüz Tansel katılmış. Yalıtıyorum köşesinin konuğu ise Levent Ünüvar’mış. ODE’den Ali Türker, İzomer’den Yener Çakı, BTM’den Kemal Gel ve Kaimann’dan Tuncer Beyazıtlı’nın makaleleri ise dergiye renk katmış.

Kasım-Aralık 1997 tarihli 9. sayının kapağında yine fiyat dikkatimi çekiyor: Bu sefer dergi 700.00 TL’den satılmaya başlamış... İzocam, Yalıtım Konferansı yapmış, 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında yer almış ve logosunu değiştirmiş. ODE 1. Bayi Toplantısını Nevşehir’de gerçekleştirmiş, PÜD ise Olağanüstü Genel Kurulunu toplamış ve Cazım Özal’ı Başkan seçmiş. İzoyap firması kurulmuş. Türk Henkel’den Nejat Tilmaç ve Nuri Demir röportajının da yer aldığı sayıdaki ilanlardan en ilginci ise BTM’nin ısı yalıtımı konusunda ISO 9002 Kalite Sistem Belgesi aldığını duyurduğu ilan.  

10. sayıda (Ocak-Şubat 1998), Terraco Kapadokya’da bayileriyle biraraya gelmiş, Türk Ytong 34. yılında 6 milyon metreküp üretime ulaşmış. İZODER Başkanı Orhan Turan, görüşlerini özetlediği söyleşide, 1998 yılının “Yalıtım bilincinin artırılması yılı” olarak ilan edildiğini özetlemiş. “Isı Yalıtımı” konulu Sektörel Toplantının konukları ise Orhan Turan, Korhan Işıkel, Yalçın Kayaarası, Ömer Tomaç, Kemal Gel ve Cihan Kalay olmuş.
Mart-Nisan 1998 tarihli 11. sayımızın en önemli haberini ise oldukça ufak vermişiz. “Yalıtım Sektöründe Yeni bir Firma: 2D Yapı”... Halen Yayın Danışmanımız olan Sadık Abi (Özkan) tarafından kurulan 2D Yapı, bugünlerde de ses ve akustik alanında Türkiye’nin önde gelen firmalarından birisi. Ayrıca haberlere göz atınca şunları görüyoruz: İzocam, Bolu’daki İzopor tesisinin temelini atmış; Dinamik Isı ve Türk Henkel taşınmışlar; yapı sektörünün en önemli kurumlarından YEM, 30. Yıl Kutlamalarını gerçekleştirmiş. O sayının ilgi çeken röportajlarından birisi de Onduline Avrasya Genel Müdürü Albert Costi ile yaptığımız röportaj olmuş. 
12. sayıda, (Mayıs-Haziran 1998) web sitemizi açtığımızı duyurmuşuz. Sektörel dergiler içinde ilk web sitesini açan yayınlardan birisi olmak bizlere gurur vermiş. Katkı Üreticileri Birliği (KÜB) kurulmuş ve Başkanlığa Murat Belen getirilmiş; Mardav bayileri Hollanda’da toplanmış; Şişecam Camtuğla’yı çıkarmış; Atermit, metal kiremit ve panel kiremit üretimine başlamış; Sukar, yer süzgeçlerinin üretimine geçmiş. Sektörel Toplantıyı ise Uğur Özoğuz ve Ali Türker’in katıldığı “Ses Yalıtımı” konusuna ayırmışız. Prof. Dr. Şazi Sirel ise toplantıya teknik yazısıyla destek vermiş. Ayrıca o sayıda yer verdiğimiz, eleştirel yaklaşımı ve ufuk açıcı görüşleriyle tanınan Y. Mimar Çelik Erengezgin’in “Biz Yalıtımı İyi Biliriz” başlıklı makalesi bugünlerde de güncelliğini koruyor. 

13. sayıda, İzocam, Yalıtım Eğitim Merkezi’nin temelini atmış; BTM Onur Kurulu Başkanı Lütfü Ürkmez’i kaybetmişiz; ODE polietilen’de zinciri tamamlamış ve yedi ayrı tipte ürününü piyasaya sürmüş. Ayrıca bugünlerde popülerliği artan fakat o günler için biraz fantastik(!) kaçan “Yeşillendirilmiş Düz Çatıda Yalıtım” başlıklı makale de önemli başlıklardan birisi olmuş.

14. sayıda, BTM Plastobit Extra’yı çıkartmış; ORBA Yalıtım Kurulmuş; ODE, Famas Plaza’ya taşınmış ve Ytong, Çukuryurt İlköğretim Okulunu açmış...

1998’in Aralık ayında çıkan 15. sayının fiyatı ise 1.200.000 TL olmuş ve Amerikan ciltten, tel dikişe dönmüşüz. Biraz da sayfa sayımız azalmış. Editör yazısında İsmail Abi (Ceyhan), 1998 yılının en önemli gelişmesinin TS 825’teki revizyon çalışması olduğunu belirten bir yazı kaleme almış. İzotoprak ve İzopur taşınmış. Mardav Gebze’deki eğitim merkezini açmış; Form Şirketler Grubu’nun Ankara tesislerindeki deposu yanmış; Ytong Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Demiren’e Federal Almanya Liyakat Nişanı verilmiş. Thermaflex Form Genel Müdürü Tevfik Ceritoğlu ile bir röportaj yapmışız. Ayrıca ODE’nin Budapeşte’de düzenlediği bayi toplantısına katılmış ve bu keyifli toplantıya tüm ayrıntılarıyla yer vermişiz.

16. sayıda (Ocak-Şubat 1999) İZODER 4. Genel Kurulunu yapmış ve Durmuş Topçu Başkan olmuş. Mardav Kavacık’a taşınmış; PÜD’de Yavuz Öner yeniden Başkan seçilmiş. Bu sayımızın önemli noktalarından birisi de şimdiki Yayın Danışmanımız Sadık Özkan’ın “Yalıtıyorum” köşesine konuk olması. Sadık Abi, “Sektörde Uzmanlaşma” başlıklı makaleyle “katkı koyduğu” Yalıtım’a hala tecrübe ve bilgisiyle destek veriyor. Yine yıllardır bizlere katkısını esirgemeyen Gül Hoca (Koçlar)’nın, Prof. Dr. Zerrin Yılmaz ile birlikte kaleme aldığı makale de o sayının önemli başlıklarından birisi olarak dikkat çekiyor.

17. sayıda biz 3. yaşımızı kutlarken, Yalteks 10., YEM de 31. yaşını kutlamış. BTM, kalite kontrol ve Ar-Ge laboratuvarını kurmuş; Mardav, Villas-Vedag ile işbirliğine başlamış; İzotoprak, taşyünü fabrikası kurmayı planlıyormuş; Weber&Broutin Markem, Çözüm Rehberi’nin ilkini yayınlamış; Onduline Avrasya Sapanca tesislerinde Bitüline membranlarını üretmeye başlamış. Ve Orhan Turan yine bir makale yazmış: “Buhar Difüzyon Direnç Katsayısı, Kalite Belirleyici mi? Yoksa Yarışma Sayısı mı?”

18. sayının Dosya konusu, TS 825’in Revizyonu olmuş. Dosya’ya görüş yazılarıyla Durmuş Topçu, Uğur Boz, Cihan Kalay, Cem Onursal, Fahrettin Odabaşı ile Gül Hoca ve Zerrin Hoca katılmışlar. Ayrıca Özgür Atermit’in çatıları 150 milyon metrekareyi geçmiş ve İMSAD’da Doğan Hasol başkanlığa seçilmiş.

Temmuz-Ağustos 1999 tarihli 19. sayımızın kapağında ise büyük can ve mal kaybına yol açan Marmara Depremi dolayısıyla bir Başsağlığı mesajı yayınlamışız. İzotoprak TS 9002 belgesi almış ve İMSAD Harbiye’deki yeni adresine taşınmış. Dosya konumuz ise “İnşaat Sektöründeki Daralmanın Yalıtım Sektörüne Etkileri” olmuş. Bu çalışmaya Atermit’ten Ertan Öztürkoğlu, ODE’den Yücel Bağbaşı, Tekas’tan Hüseyin Özoğuz, 2D Yapı’dan Sadık Özkan ve Canpa’dan Bilge Oğan görüşleriyle katkıda bulunmuşlar.

20. sayıda (Eylül-Ekim 1999), “Yalteks ve ODE işbirliği”, “Canpa Su yalıtım örtüsü üretimine hazırlanıyor”, “Mardav Genel Müdürü Levent Pelesen oldu” ve “BTM Kırçıllı Shingle Piyasada” başlıklı haberler dikkat çekiyor.

21. sayının (Kasım-Aralık 1999) arka kapak ilanı ise haber niteliği taşıyor: “Rockwool, ODE ile Türkiye’de”. Bu sayının ağırlıklı haber ve konular ise Marmara Depremi ile ilgili olmuş. Weber&Broutin Markem Profesyoneller Kulübünü Kurmuş; Nuh Yapı 5 Yaşındaymış; İZODER’in düzenlediği 3. Isı, Ses, Su, Yangın Yalıtımı Sempozyumu’nda enerji verimli binalar ve binalara nüfus(!) cüzdanı tanıtılmış. Bugünlerde bölgenin en önemli yapı fuarı haline gelen Yapex 99 ise 33 firmanın katılımıyla gerçekleştirilmiş.  

22. sayımızın (Ocak-Şubat 2000) kapak konusu, “Konut İnşaatında Yaygınlaşan Teknoloji: Hafif Çelik” olmuş. ODE, Kaimannflex ürünlerini üretmeye başlamış ve bir acı yaşamış: Satış Müdürü Levent Yaşmut’u kaybetmiş. Özellikle Orhan Bey’in asistanı Emine Arlat’ın kaleme aldığı kısa yazı bugün bile gözlerimizi yaşartıyor. Ege Profil, Deceuninck ile stratejik işbirliğine girmiş. Ve Atermit ilanında duyurmuş: “İsopanel Sandviç panel üretimine geçtik”. Bu arada fiyatımız da 2.000.000 TL olmuş.

23. sayıda (Mart-Nisan 2000), Işıklar, İzotuğla fabrikasını yenilemiş; Avrupa Gazbeton Üreticileri Türkiye’de buluşmuş; Deitermann bayileri Almanya’yı ziyaret etmiş; Asteknik, Dörken ürünlerini tanıtmış; Marmara depreminin ardından yasal düzenlemelerde bazı değişiklilere gidilmiş: Yapı Denetimi Hakkında kanun hükmünde kararname Resmi Gazete’de yayınlanmış. Sayfalarımızda da artık bugünlerde sıradan olan ama o günlerde ilgi çeken “www” furyasına yer vermiş ve firmaların internet sayfalarının tanıtımlarını yapmaya başlamışız. İlk “konuklarımız” ise www.yks-yapkim.com ve www.yalteks.com.tr sayfaları olmuş. Ayrıca yine üniversite camiasından büyük desteğini gördüğümüz Şükran Dilmaç’ın da bir makalesine yer vermişiz.
Mayıs-Haziran 2000’de yayınlanan 24. sayı ise iki nedenle bizim için özel bir sayı olmuş. Bu nedenlerden ilki, halen Yayın Danışmanlığımızı yürüten Sadık Abi’nin artık sürekli olarak Editör sayfalarında yazmaya başladığı ilk sayı olması. Sadık Abi’nin ilk Editör yazısının başlığı ise “Yapı Denetim Yasası ve TS 825, Önümüzdeki Günlerde Gündemi Belirleyecek”. Ve Koşuyolu’ndaki yeni binamıza taşınmışız.  Koşturma arasında da dergiyi yayınlamışız. O sayıda bir iki haber daha dikkat çekiyor: “İZODER Başkanlığına Mehmet Özcan getiridi”, “Yapı 2000 Fuarı gerçekleştirildi”. Dosya konumuz ise “Yapı Denetimi” olmuş.

25. sayıda (Temmuz-Ağustos 2000), Mardav Bayileri Rodos’u ziyaret etmiş; BTM, OSB üretimine başlamış; Dow Türkiye Gebze fabrikasına gezi düzenlemiş. “Yeni Isı Yalıtım Yönetmeliği ve Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliği’nin Yalıtım Sektörüne Etkileri” konulu Dosyaya ise İzocam’dan Nuri Bulut, İzotoprak’tan Yalçın Kayaarası, Mardav’dan Gökhan Korkmaz ve ODE’den Orhan Turan görüşleriyle katkıda bulunmuşlar.
26. sayımızın (Eylül-Ekim 2000) en önemli konusu ise Ankara ziyaretimiz olmuş. Bu kapsamda İZODER Başkanı Mehmet Özcan’ı, PÜD Başkanı Yavuz Öner’i, Özpor Yönetim Kurulu Başkanı Cazım Özal’ı ziyaret etmişiz. Verimli görüşmeler gerçekleştirmiş ve dergiye yansıtmışız. Ünar Yapı’dan Levent Ünüvar’ın “TS 825’i Bayram Havasında Kutlamak Yerine, Neler Yapmalıyızı Düşünmek Zorundayız” başlıklı makalesi derginin dikkat çeken konularından birisi olmuş.

27. sayının (Kasım-Aralık 2000) arka kapak ilanında Özpor’un yatırımları var: Özpor, 30 Ocak 2001’de ikinci XPS Tesisi, 30 Mart 2001’de Camyünü tesisi ve 30 Mayıs 2001’de Taşyünü tesisini açacak olmasının müjdesini veriyor. Yalıtım dergisine, yeni binamıza taşındığımız gün düzenlenen kokteylde PÜD tarafından Başkan Yavuz Öner ve Genel Sekreter Cem Cansever tarafından bir plaket takdim edilmiş. ICS, Icopal’in Türkiye distribütörü olmuş; Metin Akdaş, ESSİAD Başkanı seçilmiş; Süzer Plaza inşaatında Köster ürünleri kullanılmış; Polyfix, Gold’u tanıtmış; Serpo’nun adı ve ünvanı Optiroc olarak değişmiş. Ve Uludağ Üniversitesi öğretim üyelerinden Filiz Şenkal (Sezer)’in dergimizdeki ilk makalesini yayınlamışız. Ayrıca Sektörün Uç Bey’i Santim’in sahibi İlhami Özkan ile renkli bir röportaj yapmışız.

28. sayıda (Ocak-Şubat 2001),  Optiroc’tan Osman Özkarakaya, İzopoli’den Cihan Kalay, Orba’dan Haldun Ekal, EPA’dan Çetin Yılmaz, ODE’den Yücel Bağbaşı, Kipaş’tan İrfan Çelimli ve Doç. Dr. Şükran Dilmaç’ın katıldığı Yayın Danışma Kurulu toplantımızı gerçekleştirmişiz. Tepe Knauf bayi toplantısını Antalya’da yapmış; Ytong, web sitesini yenilemiş; Sika, 2000 yılı hedeflerine ulaşmış. Kurucu Başkanlığını İsmail Ceyhan’ın yaptığı Sektörel Yayıncılar Derneği (SEYAD) kurulmuş. Kalekim, Mersin’den ihracata başlamış. O zamanların hatırda kalan gündem maddelerinden birisi ise bugünlerde biraz mizahi kaçan “EPS mi, XPS mi” sorularının cevabıymış.

29. sayı (Mart-Nisan 2001), Eskişehir’de Yalıtım Kongresi ve Sergisi haberiyle başlamış. Betek internet sitesini açmış; Cepa, Maltepe’deki yeni adresine taşınmış ve İzocam bayileri Bali’yi gezmiş. Dosya konumuz ise “Yalıtım Sektörü Krizden Nasıl Etkilendi?” imiş. ODE’den Orhan Turan, Onduline Avrasya’dan Burhan Karahan, Sika’dan Bülent Çolak ve Optiroc’tan Coşkun Saka’nın katıldığı toplantıda umutlu bir gelecek beklentisi hakimmiş. Fiyatımız ise 2.500.000 TL’ye çıkmış.

30. sayının (Mayıs-Haziran 2001) haberlerine göz attığımızda gördüğümüz başlıklar şunlar oluyor: PÜD merkezinin Ankara’dan İstanbul’a taşınmasına karar verilmiş ve Başkan Cem Cansever olmuş; ODE, İtalya’ya kauçuk köpüğü ihracatına başlamış. Dergi olarak Trakya Üniversitesi’nde Yayın Danışmanımız Sadık Özkan’ın sunduğu Ses Yalıtımı konulu bir seminer organize etmişiz. Kemal Derviş, Özpor tesislerini ziyaret etmiş. Dosya sayfalarımızda ise Yalıtım Uygulamalarında Karşılaşılan Sorunlar başlığı tartışılmış. Yapı Servis’ten Sipahi Başoğlu, Ünar Yapı’dan Levent Ünüvar, Limit İnşaat’tan Levent Çetinor, Canpa’dan Baha Yılmaz ve İzopoli Borkan’dan Cihan Kalay toplantıya katılan isimler olmuş. Arka kapakta da Atermit yeni membranını tanıtmış. 
31. sayıda (Temmuz-Ağustos 2001), Dosya konumuz “Yangın Yalıtımı” olmuş. MSGSÜ’den Doç. Dr. Oğuz Ceylan, ODE’den Ali Türker, Tepe Knauf’tan Nezih Tütenek’in katıldığı toplantı oldukça verimli geçmiş. Optiroc Genel Müdürü Cem Baki Sinal da verdiği röportajla dergiye renk katan isimlerden birisi olmuş.
32. sayımızda (Eylül-Ekim 2001), yeniden Amerikan cilde dönmüşüz. Türk Henkel, yapı kimyasalları alanındaki ikinci tesisini Tuzla’da hizmete açmış; ODE, Isıpan üretimine başlamış; YEM, bugünlerde www.yapı.com.tr olan haber portalını www.yapitr.com adıyla açmış; Mardav, pazar değerlendirme toplantısını yapmış. Dosya bölümünde ise Profesyonellerin Eğitimi konusunu ele almışız. Yerel Pazarlar dizisini başlatmışız ve ilk durağımız Eskişehir olmuş. Halen devam eden Piyasadan sayfalarımız da bugünkü şeklini almış. Bir ilan daha ilgimi çekiyor: “İzolasyon 2002 Fuarı Feshane’de düzenlenecek”.

33. sayıda (Kasım-Aralık 2001), AB İzolasyon ve Yapı Kimyasalları yeniden yapılanıyormuş; Prof. Dr. Alpin Kemal Dağsöz’ü kaybetmişiz. Dosya konumuzu “2001’den 2002’ye Bakış” değerlendirmelerine ayırmışız. Mardav’dan Levent Pelesen, ODE’den Orhan Turan, Optiroc’tan Cem Baki Sinal ve Thermaflexform’dan Murat Akın Arıkan görüşleriyle Dosya’ya katkıda bulunmuşlar. Fiyatımız ise 3.500.000 olmuş. 
34. sayıda (Ocak-Şubat 2002), ön kapağa, küçük de olsa ilan almaya başlamışız. İlk uygulamayı da Özpor ile yapmışız. Özpor hem ön hem de arka kapak ilanında yeni taşyünü, camyünü ve XPS ürünlerinin tanıtımını yapmış. Yalteks, yeni bölge müdürlüklerini faaliyete geçirmiş. Dosya konumuz ise “Havuzlarda Su Yalıtımı” olmuş. Röportajı ise İzopoli Borkan’dan Suat Kıroğlu, Cihan Kalay ve Neşe Yaka ile yapmışız.
35. sayıda (Mart-Nisan 2002), Nürnberg’de düzenlenen Fensterbau-Frontale Fuarı için  Almanca bir ek hazırlamışız. Atermit ve Süperson firmalarıyla birlikte İTÜ Mimarlık Fakültesi’nde Isı Yalıtımının Önemi ve Uygulama Teknikleri konulu bir seminer düzenlemişiz. Dosya konumuz ise Endüstriyel Tesislerde Yalıtım olmuş.

36. sayıda (Mayıs Haziran 2002), 2001’de geçirdiği yangın dolayısıyla üretime ara veren Thermaflexform, yeniden üretime başlamış; Cepa, Ankara’da şube açmış; İzocam’da Genel Müdürlük görevine, 1981’den beri İzocam’da görev alan Nuri Bulut getirilmiş; Pimapen 20. kuruluş yıldönümümü kutlamış. Dosya konusu ise Yalıtım Sektöründe Uluslararası Sermaye.

Temmuz-Ağustos 2002’de çıkan 37. sayıda, Mardav pazar değerlendirme toplantısı düzenlemiş; Doğan Hasol’un Ansiklopedik Mimarlık Sözlüğü’nün sekizinci baskısı yapılmış; Kubilay Ulu, 1996 başladığı Yalteks’in Genel Müdürü olmuş. Bu sayının en önemli röportajı ise Özpor’un patronu Cazım Özal ile taşyünü üretimine başlaması dolayısıyla yaptığımız röportaj olmuş. Dosya konumuz ise Çatı Yalıtımı imiş. Mardav’dan Gökhan Korkmaz, Yalteks’ten Oğuz Sağlam, Protem’den Korhan Işıkel, Ünar Yapı’dan Levent Ünüvar’ın katıldığı toplantı güzel bir sohbet havasında geçmiş. Diğer önemli söyleşiyi ise 2002’nin temmuz ayında kurulan ÇATIDER’in Kurucu Başkanı Erdener Ildız ile yapmışız. Ildız, hem derneğin kuruluş sürecini hem de ÇATIDER’in hedeflerini özetlemiş. Yerel Pazarlar sayfalarında ise Mersin firması Çatıcılar Ltd.’den Ramis Dalkılıç ile konuşmuşuz. 

38. sayıda  (Eylül-Ekim 2002), Standart İzolasyon ve PA-DA yeni yerlerine taşınmış. Dosya’da Yüksek Yapılarda Tesisat Yalıtımı konusunu işlemişiz. ODE’den Ali Türker, Thermaflexform’dan Nejat Genç, Orba’dan Halduk Ekal, Pim Mühendislikten Recep Yıldız’ın katıldığı toplantıda tesisat yalıtımı konusu tüm boyutlarıyla işlenmiş. Söyleşi sayfalarının konuğu ise Özgür Atermit’ten Emin Özgür olmuş. Diğer bir röportajımızı ise Türkiye’ye yeni giren Austrotherm TK firmasının kurucusu ve Genel Müdürü Çetin Demirhan ile yapmışız.
Kasım-Aralık 2002’da yayınlanan 39. sayı da benim için özel bir sayı. 2003’ün şubatında iş görüşmesine geldiğimde, daha öncesinde neler yapılıyor diye büyük bir merakla aldığım örnek sayılardan birisiydi. Ve Editör sayfasında Sadık Abi’nin “Eskiden Deniz Kokardı O Kadın” başlıklı Editör yazısıyla karşılaşmıştım!.. Açıkçası Teknik ağırlıklı bir dergide tuhafıma gitmişti. Sadık Abi’nin çiçek, bitki ve kelebeklere olan yakınlığını ve “Gönül Adamlığı”nı zamanla kavradım. Şaka bir tarafa o sayıda bir-iki başlık da dikkat çekiyordu: Ildız Donatım, Metrobond piyasaya sürmüş. İZODER, İGDAŞ abonelerine ısı yalıtımıyla ilgili broşür dağıtmış. Dosya’da ise “Ses ve Titreşim Yalıtımı” konusu ele alınmış. Görüş sayfalarında ise dernekler 2002 yılını değerlendirmişler.

40. sayıda (Ocak-Şubat 2003), Türk Ytong’a Sanayide Enerji Verimliliği Ödülü verilmiş;  BTM 2003 yılı hedeflerini belirlemiş; Sika ve Kılıçoğlu bayileri Belek’te, Knauf bayileri Antalya’da, Mardav bayileri Roma’da ve ODE bayileri Kıbrıs’ta buluşmuş. Dosya’nın konusu ise “Haksız Rekabet, İş Ahlakı ve Etik İlkeler” olmuş. Ayrıca YTÜ’de Alaettin Yener Yapı Ürünleri Labotarvuarı’nı ziyaret etmişiz. Fiyatımız ise 4.000.000 TL. olmuş!..

41. sayıda (Mart-Nisan 2003), ben başlamışım. Künyede ismim Yazı İşleri Müdür Yardımcısı olarak geçiyor. Alınmıştım aslında neden Müdür(!) olamadım diye. Azımsanacak bir tecrübem de yok değildi açıkçası. Sonradan anladım ki böylesi daha iyiymiş... O sayının Haberler sayfasında İZODER’den bir haber: Durmuş Topçu Yeniden Başkan Seçildi. BTM, Ürünlerini Mimarlar Odası’nda tanıttı; ki benim de Yalıtım’da takip ettiğim ilk toplantılardandı. KÜB Başkanlığına Cüneyt Dayıcıoğlu, PÜD Başkanlığına Cem Cansever seçilmiş. THBB’de Yeni Yönetim iş başına gelmiş... Ve Yalıtım’daki ilk röportajım: İZODER Başkanı Durmuş Topçu... Kötü başlamıştım, kayıt cihazının pili bitmiş, fark etmemişim. Hatırımda kalanları yazmış, Durmuş Bey’den de yayın onayını almıştım. Dosya konumuz ise Sektörel Fuarlar. Konuklarımız Akdeniz Tanıtım’dan Taner Yedikardaşlar, Real Fuarcılık’tan Celal Dilek; yazılarıyla katkıda bulunanlarsa YEM’den Güven Cantürk ve Hannover Messe Sodex Fuarcılık’tan Murat Demirtaş. Ve yine ilk röportajlarımdan birisi: o sene Türkiye’deki 40. yılını kutlayan Ytong’un Genel Müdürü Fethi Hinginar.

42. sayıda (Mayıs-Haziran 2003): Sadık Abi, baharın gelmesiyle yine romantik bir hal almış; yazısının başlığı “Fıstık Çamı Yetiştirmeyi Biliyor musunuz?”. Haberler bölümünde Sika’nın 2020’li yılların yatırımını sürdürdüğü haberi var. YTÜ’de, Atermit ve Süperson’un düzenlediği bir seminer haberi de vermişiz. Seminerde Sadık Abi de bir sunum yapmış. İzocam ve Weber Markem, Terratherm Manto’da güçlerini birleştirmiş. Yapı 2003 Fuarı’na çok geniş bir yer ayırmışız. Ve “Portre&Röportaj” dizimiz başlamış: İlk konuğumuz ise Yapı İstanbul Fuarı’nda tanıştığım ünlü Mimar Aydın Boysan. Diğer röportajlarımız Eczacıbaşı Koramic Müdürü Hüseyin Bilmaç ve Maris’ten Doğan Sancaktaroğlu ile olmuş. Dosya konusunu ise “Dış Cephe Boyaları” olarak belirlemişiz. Ayrıca “Capatect Dış Cephe Isı Yalıtım Sistemi, Şimdi Türkiye’de” başlıklı bir ilan da dikkatimi çekiyor.

43. sayıda (Temmuz-Ağustos 2003), Yılın Yalıtım Gönüllüsü Deniz Gökçe olmuş; ÇATIDER Başkanlığına Erdener Ildız seçilmiş; Firex yanmazlık testlerinden geçmiş; Ünar Yapı, Rathscheck’in temsilciliğini üstlenmiş. “Mardav Bayileri Davul Çalmış”; ki bu haber başlığı nedeniyle Mardav’daki dostlarımızdan, yüzlerindeki tebessümü korudukları bazı eleştiriler almıştık. Bir ilan daha dikkatimi çekiyor: Atermit, Marshall, Süperson ve Wacker, “Masterm” markasıyla bir dış cephe ısı yalıtım sistemi piyasaya sunmuşlar. Portre Konuğumuz ise Oktay Ekinci olmuş. Röportajları ise Akdeniz Tanıtım’dan Taner Yedikardaşlar ve Weber Markem’den Sedef Durukal ile yapmışız. Dosya’da ise Dış Cephe Isı Yalıtım Sistemleri konusunu işlemişiz. Katılımcılar Dow Türkiye’den Durmuş Topçu, Atermit’ten Murat Ak, Baumit’ten Emirhan Polat, ODE’den Ali Türker, Mardav’dan Gökhan Korkmaz, İzocam’dan Kemal Gani Bayraktar olmuş.

44. sayıda (Eylül-Ekim 2003), Kale Grubu 46. kuruluş yıldönümünü kutlamış; BTM, Polpan’ın 2. üretim hattını devreye almış. Portre Konuğumuz ise yapı sektörünün duayenlerinden Doğan Hasol. Keyif aldığım en güzel röportajlardan birisi olmuştu. Röportaja, o zamanlar birlikte çalıştığımız, şimdilerde İMSAD’ın Kurumsal İletişim Müdürü olan Özden Özkan ile birlikte gitmiştik. Hala Doğan Bey’le bir röportaj daha yapabilme ümidini taşıyorum. Diğer bir röportajı ise İTÜ’den Prof. Dr. Canan Taşdemir ile yapmışız. Canan Hoca’yı, YSBÖ’nün 2004’teki ilk organizasyonunda, yaptığımız küçük bir hata sonucu biraz kırmıştık. Umarız bugünlerde bizleri anlayışla karşılıyordur. “Su Yalıtımı”nı işlediğimiz Dosya toplantısının konukları ise BTM’den Kemal Gel ile Sika’dan Altuğ Tezel olmuş.

45. sayıda (Kasım-Aralık 2003), Kocaeli Üniversitesi’nde Boya ve Yalıtım Teknikleri Bölümü açılmış; Mardav’da Satış Müdürü Alper Doğruer olmuş. Baucon Yapex’te Yalıtım dergisi olarak organize ettiğimiz “Yalıtım Seminerleri” büyük ilgi görmüş. ODE’den Gökhun Kurt, Sika’dan Bülent Çolak, Atermit’ten Murat Ak, Dow’dan Durmuş Topçu, Mardav’dan Gökhan Korkmaz, BTM’den Kemal Gel ve editörümüz Sadık Özkan tarafından verilen seminer sonraki yıllarda da devam etmişti. O sayıda takip ettiğimiz bir diğer etkinlik de Sika’nın Antalya’daki ürün tanıtım semineriydi. Portre konuğumuz ise Mimar-Ozan Cengiz Bektaş olmuş: Bektaş’ın sözleri halâ kulaklarımda: “İnsanın yaptığından çok, yapmadığı önemli”. Hazırladığımız Dosya’da ise firmaların 2004’ten umutlu olduğu sonucu ortaya çıkmış.

46. sayıda (Ocak-Şubat 2004) kapağımızda, sektör için çok önemli bir organizasyonun duyurusunu yapmışız: “Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri 2003”. Adayların ve organizasyonun çerçevesinin, kurallarının da açıklandığı bu sayı Yalıtım dergisi tarihinde çok önemli bir sayı olarak yer alıyor. Bu sayıda ayrıca 1. Ulusal Çatı&Cephe malzemeleri Fuarı’nın da duyurusu yer almış. Konuyla ilgili ayrıntılı röportajı ise Mardav’dan Levent Pelesen ile Ünar Yapı’dan Levent Ünüvar ile yapmışız. Böyle bir fuarı şimdilerde çok aradığımızı belirtmek isteriz. Kılıçoğlu logosunu değiştirmiş, SEYAD Kurucu Başkanı İsmail Ceyhan Expo Channel’in konuğu olmuş. Portre konuğumuz ise Mimar Doğan Tekeli’ymiş. Arka kapak ilanında ise, takip etmekte zorlandığımız Özpor’un yatırımlarının duyuruları yer almış.

47. sayıda (Mart-Nisan 2004): Filli Boya, Gebze’deki tesisini açmış; Türk Ytong’da Genel Müdür Nabi Özdemir olmuş; Çatı&Cephe Fuarı gerçekleştirilmiş. Yalteks Genel Müdürü Kubilay Ulu ile bir röportaj yapmışız. Portre’de ise “Taksim Yapan Mimar” Behruz Çinici... Salacak’ta, muhteşem manzaralı ofisinde ziyaret ettiğim rahmetli Behruz Çinici ile bir kez daha görüşebilmek kısmet olmadı. Keyifli bir röportaj sonrası o manzara karşısında çaldığı tambur ve ikram ettiği rom, o çalışmayı unutmadığım röportajlardan birisi yapmıştı. Bant kaydını ve çektiğim fotoğrafları kaybederim korkusuyla da gerilimli bir gün geçirdiğimi itiraf etmek isterim.
48. sayı (Mayıs-Haziran 2004): Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri 2003 töreni ile ilgili özel bir ek çıkartmışız. Dolayısıyla aslında Yalıtım’ın 48. sayısında YSBÖ ile ilgili maalesef bir şey yok. Bu özel organizasyonun ilk sahipleri Sika, ODE, Betek ve Sanifoam firmaları olmuş. Yılın Profesyoneli ise Bülent Çolak seçilmiş. Dergi içeriğinde ise birkaç haber dikkat çekiyor: Knauf ve İzocam, Everest yalıtım sistemlerini, Mardav, Dow ve Kalekim de Blue’Safe Mavi Kale Sistemini piyasaya sürmüş. Emin Özgür Holding Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Özgür ile de bir röportaj yapmışız.

49. sayıda (Temmuz-Ağustos 2004), ODE Membran üretim tesisini açmış; Çuhadaroğlu 50. yılını kutlamış; İMSAD Başkanlığına Galip Sayıl seçilmiş; Onduline, renkli membran üretmeye başlamış; ÇATIDER iki yaşına girmiş. Portre&Röportaj konuğumuz ise Yılın Profesyoneli seçilen Sika Satış ve Pazarlama Müdürü Bülent Çolak olmuş.

50. sayı (Eylül-Ekim 2004): Sadık Abi’nin babasını kaybetmişiz. Ayrıca İzotoprak Pazarlama Şefi Yalçın Kayaarası da oğlunu kaybetmiş. Yalıtım Kongresi ve Sergisi gerçekleştirilmiş; Arkitera ilk mimarlık festivalini düzenlemiş; 2D Yapı’nın logosu değişmiş; Orhan Turan ODE’nin 2010 Vizyon planını anlatmış. Emülzer Genel Müdürü Özcan Özman ile çok keyifli bir röportaj yapmışız. Portre&Röportaj konuğumuz ise Dr. Y. Mimar Yener Çakı olmuş.

51. sayı (Kasım-Aralık 2004): İlk defa katlamalı ön kapak ilanı almışız. Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri 2004’ün çağrısını yapmışız. Mardav Kozyatağı’ndaki yeni adresine taşınmış; Braas, Diva’yı çıkartmış. İZODER Başkanı Durmuş Topçu röportajında “İZODER’in önümüzdeki yıllarda gideceği yol ve yön belli” demiş. “2004’ün Ardından” dosyamız ise 2004’ün firmalar açısından gayet verimli geçtiğini özetlemiş. Baucon Yapex’te Yalıtım Seminerleri devam etmiş. Bu sayının röportaj konuğu İMSAD Başkanı ve YKS Yapkim Genel Müdür Yardımcısı Galip Sayıl olmuş. Galip Bey’i YKS dönüşüp dönüşüp BASF olduktan sonra görebilene aşk olsun(!). Portre&Röportaj sayfalarımızda ise Çengelköy’deki köşkünde ziyaret ettiğimiz ünlü Mimar Mehmet Konuralp var. Bu sayımızda ayrıca yayın grubumuzun önemli dergilerinden Su&Çevre’nin de çıkışını müjdelemişiz.

52. sayı (Ocak-Şubat 2005): İZODER logosunu ve yönetimini yenilemiş: Başkan, İzocam Genel Müdürü A. Nuri Bulut olmuş. ÇATIDER Başkanı da Levent Pelesen seçilmiş. Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri 2004’ün adaylarını açıklamışız. BAU 2005’i ziyaret etmişiz. Uzun yıllardır teknik yazılarıyla Yalıtım’a destek veren Himerpa’dan Faruk Bilal, “Borularda Donmaya Karşı Yalıtım” başlıklı makalesini yazmış. Nişantaşı’nda yeni açılan Özpor’un ofisinde Cazım Özal’ı ziyaret etmiş ve bir röportaj yapmışım. Röportaj değil ama öncesi hayli ilginçti... İstanbul ofisi için iş görüşmelerinin yapıldığı bir gündü. Cazım Bey ofisin lobisinde beni görmüş, iş görüşmesine gelen birisi zannetmiş, herhalde gözü pek kesmemiş(!) ve bayağı bekletmişti. İlk tanışmamız değildi ama Cazım Bey beni tanımamıştı. Yıllar geçtikten sonra, koyu bir Fenerli olan Cazım Özal’la Fener-Galatasaray maçları konusunda, genelde benim kaybettiğim ömür boyu sürecek bir iddiaya girmiştik. Özal o röportajında “Başarılamaz denileni başardık” demiş. Portre&Röportaj sayfalarımızın konuğu ise BTM Yönetim Kurulu Başkanı Levent Ürkmez olmuş. İzmir fabrikada ziyaret ettiğimiz Ürkmez’in ticari zekası ve mizah duygusunu özetleyen bu röportaj, yalıtım sektörünün geçmişine de ışık tutması bakımından oldukça önemliydi.

53. sayı (Mart-Nisan 2005): Uzun zamandır derginin kuşe kağıda basılması konusunda ısrarlarımızı İsmail Abi (Ceyhan) kabul etmiş. Dergi kuşe ve 96 sayfa. Taş gibi denir ya, öyle... Fakat sonradan anladım derginin etkisinin sayfa sayısıyla doğru orantılı olmadığını. O sayı hem bizim, hem sektör için özel bir sayı. YSBÖ 2004’ün ödül törenini gerçekleştirmişiz. İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, İMSAD Başkanı Galip Sayıl ve TTMD Başkanı Hüseyin Erdem de aramızdaymış. Dergi başlıklarından bazıları ise: Yalıtım Yatırımdır Kampanyası start almış; Bülent Çolak babasını kaybetmiş; 2D Yapı ile Trakya Üniversitesi’nde seminer vermişiz; Yapkim’in unvanı Degussa Yapı Kimyasalları olarak değişmiş; Çatı&Cephe 2005 Fuarı gerçekleştirilmiş vs... Röportaj sayfalarında EİEİ Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Çağlar ise Enerji Verimliliği Yasa Tasarısı ve Enerji Kimlik Belgesi’nin detaylarını anlatmış.  Diğer bir röportajda Baumit Genel Müdürü Mehmet Aksun, “Yakında Taşlar Yerine Oturacak” demiş. Portre&Röportaj konuğumuz ise ünlü Mimar Dr. Şevki Vanlı olmuş. Ankara’daki ofisinde ziyaret ettiğim Vanlı’nın entelektüel birikimi ve hayata bakışı beni çok etkilemişti. Rahmetli Vanlı için Ankara’ya gitmiştim ama yine teybimin azizliğine uğramıştım. Dört saat konuşmuştuk ama iki saati kayıtlıydı. Buna rağmen laflarından bazıları hala kulaklarımda: “Ne mutlu bana, hala yüzüm kızarabiliyor!”.

54. sayı (Mayıs-Haziran 2005): BTM, 30. yılını kutlamış; Filli Boya’nın kurucusu Celal Akpınar vefat etmiş; Kalekim Yozgat’ta fabrika açmış; Sika’nın web sitesi yenilenmiş. Sırf tanışmış olmak için Galatasaraylı Milli Futbolcu Ergün Penbe ile röportaj yapmışım. Konu da Ergün Penbe’nin kurduğu Penbe İnşaat. Diğer bir röportaj konuğumuz ise İzocam Genel Müdürü A. Nuri Bulut olmuş. Bulut, Enerji Verimliliği Yasa tasarısının bir an önce yasalaşmasını istemiş. Mardav Satış Müdürü Alper Doğruer de ilk düzenli makalesini kaleme almış; konu “Türk Kültür Sistemine En Uygun Yönetim Biçimi”. Gül Hoca (Koçlar) da bu sayımızın röportaj konuklarından Gül Hoca, “Üniversitelerden Bu Kadar Az Yararlanılması Çok Şaşırtıcı” demiş. Portre sayfalarımızda ise Yılın Profesyoneli seçilen Mardav Genel Müdürü Levent Pelesen varmış. Röportajda Pelesen’in “Paylaşım ve Takım Ruhu” kavramlarına verdiği önem göze çarpıyor.

55. sayı (Temmuz-Ağustos 2005): Bu sayının ilk altı sayfası Özpor ilanlarıyla dolu. Özpor yine yatırımlarıyla dikkat çekiyor. İMSAD Başkanlığına yeniden Galip Sayıl seçilmiş; Sincan Styropor Bursa’da üretime başlamış; Himerpa, Pimaş Siding’in bayiliğini üstlenmiş; İzobil kurulmuş; Mardav, Trespa’nın ürünlerinin temsilciliğini almış; Degussa, Kavacık’taki yeni binasına taşınmış. Dörken Sistem A.Ş. Genel Müdürü Fikri Budak ile bir röportaj yapmışız ve Dörken’in, Delta MS kabarcıklı levhaları İzmit’te üreteceği bilgisini almışız. Diğer bir röportajda Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mahmut Küçük, “Yapı Kanununu Bütüncüllüğe Kavuşturacağız” demiş. Bir dizi yazı olarak planladığımız “Akademik Bakış” sayfalarının ilk konuğu ise Prof. Dr. Zerhan Yüksel olmuş. İnşaat malzemeleri sektörünün en renkli simalarından Betek Genel Müdür Yardımcısı Demirkan Barlas da Portre&Röportaj sayfalarımızda hayatını ve sektörün yakın tarihini anlatmış.

56. sayı (Eylül-Ekim 2005): NUFA Yalıtım, Kağıthane’de faaliyetlerine başlamış; Himerpa, Dörken Sistem ile sözleşme imzalamış; Ytong CE işareti almış; AB Yapı Kimyasalları, Schomburg GmbH ile ortaklık kurmuş... Röportajda yapı Denetim Kuruluşları Birliği Genel Sekreteri Recep Keskin, “Pazarlıkların En Önemli Kalemi, Yalıtım” demiş. Yakın Plan’da da Çatısem’e yer vermişiz.

57. sayı (Kasım-Aralık 2005): 2006’nın mart ayında çıkacak olan Çatı&Cephe dergisini ilk defa arka kapakta ilan etmişiz. BTM, ilk 500 sanayi kuruluşu arasına girmiş; YSBÖ 2005 için adaylık başvuruları başlamış. Haber&Röportaj’da Vitrafix Genel Müdürü Hüseyin Bilmaç, Vitratherm Isı Yalıtım Sistemi’nin çıkışını müjdelemiş. Assan Panel ikinci panel hattını İskenderun’da devreye sokmuş; Bostik, Çuhadaroğlu Kimya’yı satın almış; Yılsonu Değerlendirmeleri dosyasında ise yine firma temsilcileri geleceğe umutla bakmışlar. Diğer bir röportajda Mimarlar Odası İstanbul Şube Başkanı Eyüp Muhçu, “Yasalar Tek Yanlı ve Eksik Kalıyor” demiş. ismi yapı malzemesiyle özdeşleşen Prof. Ruhi Kafesçioğlu ise Portre sayfalarımızın konuğu olmuş. Ruhi Hoca’ya uzun ve sağlıklı ömürler diliyoruz.

58. sayı (Ocak-Şubat 2006): Onduline Avrasya yeni ısı yalıtım levhasını piyasaya sürmüş; YSBÖ 2005’in adayları belirlenmiş; Fixa internet sitesini yenilemiş; Marshall, Thermo’s Isı Yalıtım Sistemi’ni piyasaya çıkarmış. Sika Genel Müdürü Murat Belen, yaptığımız röportajda Tuzla’daki inşaatı devam eden yeni fabrikasının müjdesini vermiş. ODE Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan ise Portre&Röportaj sayfalarında hem hayatı hem de yalıtım sektörünün yakın geçmişine ışık tutacak açıklamalarda bulunmuş ve “Ödediğim bedel, parayla ölçülebilen bir bedel değil” demiş. 

59. sayı (Mart-Nisan 2006): Hüseyin Bilmaç’ın da Yılın Profesyoneli seçildiği YSBÖ 2005’in ödül törenini, Yalıtım dergisinin 10. Yıl Kutlaması ile birlikte gerçekleştirmişiz.  İYEDAM bir yılda 471 kişiye eğitim vermiş; Degussa YKS’nin ikinci fabrikası Burdur’da açılmış; Mardav, kurumsal kimliğini yenilemiş; Ytong, Multipor’u çıkartmış. Röportaj sayfalarımızda ise Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürü Sefer Akkaya, “Piyasa Gözetim ve Denetim Altyapısı Eksiksiz Tamamlanmalı”; İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Cemal Gökçe ise “Yasa Önemlidir; Ama Her Şey Değildir!” demiş.

60. sayı (Mayıs-Haziran 2006): Kapağımızda 10 yaşında olduğumuzu vurgulamışız. Bu arada ODE 20, Thermaflex 30 ve Himerpa da 25. yılını kutlamış, ORBA Yalıtım, BTM bayisi olmuş; XPS Isı Yalıtım Sanayicileri Derneği ve SUDER kurulmuş. XPSDer’de Başkan Durmuş Topçu, SUDER ise Başkan Bülent Çolak olmuş. Geri dönüştürülmüş kağıt ve bordan üretilen ve Türkiye için yeni bir yalıtım malzemesini Çağ Mühendislik üretmiş. Yılın Profesyoneli seçilen Eczacıbaşı Koramic Genel Müdürü Hüseyin Bilmaç ise Portre&Röportaj sayfalarımızın konuğuymuş. Bu arada, üç sayı önce duyurusunu yaptığımız Çatı&Cephe dergisinin de ilk sayısını yayınlamışız.

61. sayı (Temmuz-Ağustos 2006): BASF, Degussa’nın yapı kimyasalları bölümünün satın alma işlemini sonuçlandırmış; Merbolin, Merbotherm’i piyasaya sürmüş; TGÜB Başkanlığına Fethi Hinginar seçilmiş; Timaş, 7. Yaşını İstanbul Şubesi açılışıyla kutlamış; BİTÜDER faaliyetlerine başlamış... Grubumuz yeni bir üye katılmış: Mesai arkadaşımız Ömer Duman’ın bir kızı daha(!) olmuş. Yakın Plan sayfalarında Mimarlar Odası Genel Başkanı Bülend Tuna ile Sürekli Mesleki Gelişim Merkezi’ni konuşmuşuz. Akademik Bakış’ın bu sayıdaki konuğu ise geçtiğimiz aylarda Profesör olan Nil Şahal (Türkeri) olmuş. Faruk Abi ise makalelerine devam etmiş. Portre&Röportaj sayfalarında İZODER Genel Koordinatörü Ertuğrul Şen’e yer vermişiz. Ertuğrul Bey hayatını ve yalıtım sektörünü o kadar detaylı anlatıyordu ki kesmemek için tüm röportajı ayrı günlerdeki üçer saatlik iki seansta tamamlayabilmiştim.

62. sayı (Eylül-Ekim 2006): Sadık Abi köşesinden duyuruyor: “Türkiye’nin ilk Yalıtım Sektörü Kataloğunu Yayınladık”... ODE, yeni su yalıtım örtüsü Luna’yı, Pakpen ise Pak Board’ı piyasaya sürmüş. BAU 2007 öncesi, katılımcıların yayıncılarla buluştuğu Münih’teki toplantıya katılmışım. Türkiye’den sadece Yalıtım dergisi varmış. İzocam’ın Saint Gobain’e geçtiği günlerde İzocam Genel Müdürü ve İZODER Başkanı A. Nuri Bulut ile Portre&Röportaj yapmışız.

63. sayı (Kasım-Aralık 2006): YEM Genel Müdür Yardımcısı Meriç Göktekin’i kaybetmişiz. Tam tamına bir ay önce Kadıköy Emniyeti’ndeki pasaport kuyruğunda, yedek aldığı sıra numaralarından birisini vererek, 48 kişi birden atlamamı sağlayan Göktekin’in vefatı bizleri de çok üzmüştü... İzopoli, Kingspan ile ortak olmuş; Sika bayileriyle Antalya’da buluşmuş; Atermit, 50. yılını kutlamış; Tekbau, piyasaya hızlı girmiş. Onduline Avrasya Proje Müdürü Melih Kamil, EN standartlarıyla ilgili güzel bir makale yazmış. Akademik Bakış sayfalarının konuğu ise Prof. Dr. Temel Belek olmuş. Türkiye’nin ilk ve en önemli mimarlık tarihçilerinden Prof. Doğan Kuban, Portre&Röportaj sayfalarımızın konuğuymuş. Kuban, “Türkiye’yi Kurtaracak Tek Şey Akıl ve Bilimdir” demiş.

64. sayı (Ocak-Şubat 2007): ÇATIDER Başkanlığına Adil Baştanoğlu seçilmiş; Yalıtımla 2006 yılında 500 milyon YTL tasarruf sağlanmış; Silikon Silikat Teknolojisi Weber Markem ile Türkiye’ye gelmiş; MegaPolietilen, polietilen levha üretiminde crosslink tekniğini uygulayan ilk marka olmuş; YSBÖ 2006 adaylarını tanıtmışız ve oylama başlamış. BAU 2007 Fuarı’ndaki izlenimlerimizi kaleme almışız. Akademik Bakış sayfalarında ise Prof. Dr. Abdurrahman Hoca (Kılıç) ile görüşmüşüz. Hoca doğal olarak, “Yangın Güvenliğine Önem Verilmiyor” demiş. Ayrıca bir de ilan dikkatimi çekiyor: ICS, Türkiye ve dünyanın en büyük tek alan yeşil çatısını yapıyor: M1 Meydan”.

65. sayı (Mart-Nisan 2007): YSBÖ 2006’nın ödül törenini yapmışız. İMSAD Başkanlığına Orhan Turan, İZODER Başkanlığına ise Levent Ürkmez seçilmiş; Stoper Membran tesisleri açılmış; Sika, Çağrı Merkezini devreye sokmuş; Santim 20, Panelsan 3 ve AKG 5. kuruluş yıldönümlerini kutlamışlar. Weber Markem, İstanbul’daki fabrikasını hizmete açmış.  Röportajda Polypet Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Yüzen, “Taşyünü de Üreteceğiz” demiş. Dilman Towers’ı ziyaret etmişiz. Portre&Röportaj sayfalarımızda ise sükuneti ve gündelik hırslardan arınmış yapısıyla bizlere de ilham veren Emülzer Genel Müdürü Özcan Özman varmış. 
66. sayı (Mayıs-Haziran 2007): Sika, Tuzla’daki yeni ve modern fabrikasını açmış; Baumit, Gebze’de Türkiye’deki ilk tesisin temelini atmış. Röportajda İMSAD Başkanı Orhan Turan, “Global Markalar Yaratmamız Gerekiyor” demiş. Diğer bir röportajda, Prosonic akustik düzenleme ve ses yalıtım sistemlerinin üretimine başlayan Sanifoam’un Genel Müdürü Yıldırım Ulkat ile görüşmüşüz. Portre&Röportaj sayfalarında ise YSBÖ 2006’da Yılın Profesyoneli seçilen Betek Yalıtım Grubu Marka ve Ürün Müdürü Engin Tanrıverdi’ye yer vermişiz.

67. sayı (Temmuz-Ağustos 2007): 2D Yapı Yangın Battaniyesi çıkartmış; Yalteks bayileri Amerika’daymış; ODE, 35 milyon dolarlık yatırım için düğmeye basmış; İZODER, kuruluşunun 14. yılını kutlamış; Tekbau ikinci üretim tesisini açmış; Onduline’in logosu değişmiş... Haber&Röportaj’da ise Parex Grup’un, Geser ile Türk inşaat sektöründe yerini aldığı haberini vermişiz. Yine Haber&Röportaj’da Eczacıbaşı Koramic’in Poliüretan su yalıtım sistemleri üretimine başladığını duyurmuşuz. Diğer bir röportajda SUDER Başkanı Sipahi Başoğlu ise “Fiyat Rekabetiyle Binilen Dalın Kesildiği” uyarısında bulunmuş. “Şantiyeden” sayfasında Dumankaya’nın Trend projesini ziyaret etmişiz. Canpa Şirketler Grubu Başkanı Mehmet Özcan ise Portre&Röportaj sayfalarımızın konuğu olmuş. Özcan,   yalıtım sektörünün neredeyse son kırk yılını birinci ağızdan özetlemiş.
68. sayı (Eylül-Ekim 2007): ÇATIDER, Çatı Kaplama Malzemeleri Uygulama Detayları Kılavuzunu yayınlamış; Dörken Sistem, Nanotek ile iş ortağı olmuş; Himerpa ile Promat UK işbirliğine girmiş; Özpor’un yeni camyünü tesisi üretime geçmiş. Kalekim, su yalıtım grubuna ağırlık vermeye başlamış. “Akademik Bakış” sayfalarımızda Nevada Üniversitesi’nden Prof. Dr. Yunus Ali Çengel konuğumuzmuş. Çengel, “Enerji Verimliliği Kanunu, Çekici İsmine Rağmen Heyecan Vermiyor” eleştirisinde bulunmuş. “Şantiyeden”de Başkaşehir şantiyesini ziyaret etmişiz. Bayi sayfalarında ise İzoyapı yer almış.

69. sayı (Kasım-Aralık 2007): Çukurova Yalıtım, 4X4 markasıyla membran üretimine başlamış; RMI Türkiye açılmış; Nanotek 1. Lojistik Merkezi’ni hizmete almış. Dubai Big Five’ı ve Batimat’ı ziyaret etmişim. Fuarları, açıkçası ilk defa gittiğim Dubai’yi ve Paris’i gezmekten fırsat bulduğum(!) zamanlar dolaştığımdan, dergide bu fuarlara yarım sayfa kadar yer ayırmış, dergi basıldıktan sonra da İsmail Abi (Ceyhan)’nin çok da kırıcı olmayan eleştirileriyle karşılaşmıştım. Akademik Bakış’ta ise Prof. Dr. Sevtap Yılmaz Demirkale yorumlarıyla dergiye katkıda bulunmuş. 1970’li yıllardan bu yana su yalıtım sektörünün gelişiminde önemli katkısı bulunan BTM Teknik Danışmanı Jozef Bonfil de Portre&Röportaj sayfalarında yer almış. Şantiyeden sayfalarında ise Ispartakule varmış. Bayi’de de Reel Yapı’yı tanıtmışız. Yazarlarımız Faruk Bilal ve Alper Doğruer de makalelerine devam etmişler.

70. sayı (Ocak-Şubat 2008): İZODER, XPSDer ve YEM yeni ofislerine taşınmışlar. YSBÖ 2007 adaylarını tanıtmışız ve okur oylamasının startını vermişiz. Akademik Bakış’ta Prof. Dr. Zerrin Yılmaz ile konuşmuşuz. Yılmaz, “Yalıtım Gerek Şart; ama Yeter Şart Değil” yorumunda bulunmuş. 80’li yıllarda Türkiye’yi XPS ve ters çatı sistemleriyle tanıştıran Arı Mühendislik Genel Müdürü ve İZODER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sedat Arıman ise Portre&Röportaj sayfalarımızda sektörün kilometretaşlarını özetlemiş. Künyemizde bir değişiklik var; halen tüm dergilerimizin Yazı İşleri Müdürlüğü görevini yürüten Uğur Doğan aramıza katılmış.
71. sayı (Mart-Nisan 2008): İZODER, ÇEDBİK üyesi olmuş; Standart, ürün portföyünü genişletmiş; YSBÖ 2007’nin törenini yine Yıldız Teknik Üniversitesi Hisarüstü Tesislerinde gerçekleştirmişiz. Haber&Röportaj sayfalarımızda Mardav’ın İzober ile mineral yün pazarına da girdiği haberi göze çarpıyor. Diğer dikkat çeken haber ise “ODE starflex markalı camyünü ürünlerini eylülde piyasaya sürecek” başlıklı haber. Diğer haber de İzomaks firmasının PVC taşıyıcılı bitümlü membran üretimine başlamış olması. Yakın Plan sayfalarında İTÜ Fiziksel Çevre Kontrolü Laboratuvarını ziyaret etmişiz. Bayi’de Gökkuşağı Yapı Sistemleri yer almış.
72. sayı (Mayıs-Haziran 2008): Entegre Harç, yeni ısı yalıtım sistemi Turuncu Paket’i çıkartmış. Akademik Bakış sayfalarının konuğu Prof. Dr. Rengin Ünver olmuş. Yorum sayfaların Mardav Teknik Ofis Sorumlusu Özge Sipahioğlu düzenli yazılarına başlamış. Bayi’de Orba Yalıtım var. Şişecam Düzcam Grubu Pazarlama&Satış Başkan Yardımcısı Çetin Aktürk, Portre sayfalarımızın konuğu olmuş. Ayrıca bu sayımızda bir ilanla, gemi inşa sektörünün en önemli yayınlarından Tersane’nin de yayın hayatına başladığını duyurmuşuz.
73. sayı (Temmuz-Ağustos 2008): Yalıtım Plaza’nın açılışı gerçekleştirilmiş; Yalıtım Teknolojisi Bölümü 100 mezun vermiş; Baumit Türkiye’deki ilk fabrikasını kurmuş. Haber&Röportaj’ın konusu, Bostik SA’nın Çekomastik’ten sonra Tekbau Yapı Malzemeleri’ni de alması, konuğumuz ise Bostik Genel Müdürü Mehmet Aksun olmuş. Yakın Plan’da TEBAR’a yer vermişiz. O günlerde çok genç bir dernek olan ÇEDBİK’in Başkan Yardımcısı Duygu Erten ile de bir röportaj yapmışız. Erten, ulusal bir Yeşil Bina Sertifika Sistemi geliştirmeyi hedeflediklerini vurgulamış. Umarız bu hedefe bu sene sonunda ulaşabilirler.

74. sayı (Eylül-Ekim 2008): Geser Parex ve Baumit yeni üretim tesislerini açmışlar; XPSDer Başkanlığına Kubilay Ulu seçilmiş; ODE camyünü yatırımını tamamlamış; Ildız, Ildızboard’u piyasaya sürmüş; Dupont 206, İzotim ise 6. kuruluş yıldönümünü kutlamışlar. Tortoise, ilanında Türkiye’nin ilk ve tek tek komponentli PU su yalıtım kaplamasının duyurusu yapmış. BTM Satış ve Pazarlama Müdürü Ali Eryiğit’ten, BTM’nin yeni ısı yalıtım ürünleri Solargard, AsureR ve Perfect Fill hakkında bilgi almışız. Akademik Bakış sayfalarımıza ise Prof. Müjgan Şerefhanoğlu Sözen konuk olmuş. Portre&Röportaj konuğumuz ise ses yalıtımı ve akustik alanında birçok yeniliği Türk inşaat sektörüyle buluşturan Sanifoam’un Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Ulkat.

75. sayı (Kasım-Aralık 2008): Sadık Abi editör köşesinden 2008’in, yatırımların hayata geçtiği bir yıl olduğunu anlatmış. Binalarda Isı Yalıtım Yönetmeliği Resmi Gazete’de yayınlanmış; Henkel, iki saatte kuruyan PU levha yapıştırıcısının ilanını vermiş; dünyanın en büyük Ytong tesisi Bilecik’te açılmış; 2D Yapı, Koşuyolu’ndaki şimdiki adresine taşınmış; Technowool üretime başlamış; Köster’de Selahattin Özüpek, Türkiye Satış Müdürü olmuş; Orhan Turan ile yaptığımız röportaj sonrası ODE’nin camyünü ithalatına başladığı haberini vermişiz. Dörken, Almanya’nın en girişimci ve yenilikçi 100 firmasından birisi seçilmiş. AB Schomburg Yapı Kimyasalları Genel Müdürü Murat Baykent ise Portre sayfalarımızın konuğu olmuş.

76. sayı (Ocak-Şubat 2009): BTM Botanik piyasaya sürülmüş; Mardav, ürün gamına Dow Corning ürünlerini de eklemiş; İzopur, Tuzla’daki binasına taşınmış; Eryap, satış ve pazarlama departmanı Mecidiyeköy’deki yeni ofisine taşınmış; Onduline Genel Müdürü Burhan Karahan, Yönetim Kurulu Başkanlığına getirilmiş; İzocam, İzopor Plus’ı çıkartmış; GÇS, İzotürk’ü piyasaya sürmüş; Park Dış Ticaret, Tremco İllbruck’un Türkiye dağıtıcısı olmuş. BAU Fuarı’nı ziyaret etmiş ve ayrıntıları dergide vermişiz. Enerji etkin binalar konusunda sayısız etkinliğin yapıldığı ve firmaların enerji kullanımına odaklandığı BAU 2009 bizim için çok önemli bir esin kaynağı olmuştu: Yayın grubumuzun en genç ve Türkiye’nin ilk sürdürülebilir yapı teknolojileri dergisi olan Yeşil Bina’yı çıkartmaya BAU 2009’da karar vermiştik. Bu sayıda ayrıca YSBÖ 2008’in de adaylarını tanıtmışız ve oylama başlamış. En fazla yatırımın olduğu yılmış. Capatect Carbon Edition’ın broşürünü insert olarak dağıtmışız. Künyemizde bir değişiklik daha var: Reklam Müdürümüz İsmail Öner göreve başlamış.
77. sayı (Mart-Nisan 2009): YSBÖ 2008’in ödül törenini yapmışız. Sedat Arıman İZODER Başkanı olmuş; Stroton ilanında Türkiye’nin ilk ve tek patentli lego geçme sistemli ısı yalıtım levhası olan Stroton Panel’i tanıtmış; BTM Plus Isı Yalıtım Sistemi piyasaya sürülmüş; Bülent Çolak, ODE Genel Müdürü olmuş; Ni-Me Çatı bayileriyle Rio’da buluşmuş. Haber&Röportaj’da İZODER Başkanı Sedat Arıman, “Yalıtım Kredileri Hayata Geçirilmeli” uyarısında bulunmuş. XPSDer Başkanı Kubilay Ulu röportajında, “Artık CE Markalı XPS Malzemeler Üretilecek” demiş. Diğer bir röportajda İneos Nova EPS Bölge Müdürü Mehmet Parlak, “Yalıtım Pazarı, Gri Malzemeye Kayıyor” demiş. Akademik Bakış sayfalarımızın konuğu ise Prof. Dr. Erol Gürdal olmuş. Gürdal, müteahhitlerin de yalıtımı öğrenmesi gerektiğinin altını çizmiş. Baumit ise ilanında Open Isı Yalıtım Sistemi’ni tanıtmış.

78. sayı (Mayıs-Haziran 2009): Dow, krizde 40 milyon dolarlık yatırım yapmış; İnşaatta Kalite Zirvesi’nin ilki düzenlenmiş. Bir röportajımızda Austrotherm Genel Müdürü Mutlu Şahin, yatırımlar için krizin sonuçlarını beklediklerini belirtmiş. Portre&Röportaj sayfalarımızda ise yalıtım sektörünün kadın “savaşçı”larından Mardav Pazarlama ve İş Geliştirme Müdürü Gülay Dindoruk’a yer vermişiz. Bayi sayfalarında ise Nur Yapı yer almış.

79. sayı (Temmuz-Ağustos 2009): İZODER 16. Yaşını kutlamış; BOSTİK Climatech çıkmış; Fixa’nın Adana tesisi açılmış; Betek, Fortune listesinde 156. sıraya yükselmiş; Şekerbank ve İZODER ülke çapında yalıtım seferberliği başlatmış; Neşe Plastik PVC membran üretimine başlamış. Röportaj sayfalarımızın konuğu ise Sika Genel Müdürü olan Bora Yıldırım... Yıldırım, gerçek büyüme planlarını 2011’de hayata geçireceklerini söylemiş. Yakın Plan’da da TSE Deney Laboratuvarı yer almış.

80. sayı (Eylül-Ekim 2009) da benim için özel bir sayı... Yalıtım’da ilk olarak 41. sayıyı (Mart 2003) hazırlamıştım. O günler bir hedefim vardı... Ancak benden önceki 40 sayı kadar dergide görev alırsam, yani Yalıtım’ın 80. sayısında da bulunursam dergiye bir katkım olduğuna inanacaktım. O sayı bu sayıydı işte, mutluydum... O sayıda neler olmuş, bir göz atalım: BİTÜDER Başkanlığına Mehmet Özcan seçilmiş; Standart İzolasyon’un ürünleri CE belgesi almış; Onduline enerji üreten ilk yeşil çatı uygulamasını yapmış; Mavi Kale, İstanbul’u mantoluyormuş. BTM Genel Müdürü Cem Baki Sinal röportajında “Yapı Kimyasalı Yatırımı Yapabiliriz” demiş. Şantiye’den sayfalarında İstanbul Forum AVM’yi ziyaret etmişiz. Akademik Bakış’ta Prof. Dr. Nihal Arıoğlu varmış. Portre&Röportaj sayfalarımızda ise Alman Dörken firmasının Türkiye’deki temellerini atan Dörken Sistem Yönetim Kurulu Üyesi Fikri Budak yer almış. Yazarlarımız Alper Doğruer, Faruk Bilal ve Özge Sipahioğlu makalelerine devam etmişler. Yazarlarımızdan en istikrarlısı(!) Faruk Abi bugünlerde de düzenli olarak yazıyor ama zannediyorum bu sayı Alper Bey‘in son yazılarından... Özge Sipahioğlu da arada bir(!) devam ediyor.

81. sayı (Kasım-Aralık 2009): Dergi, bizim için önemli bir haberle başlamış: İş dünyası uzman yayıncılığında yeni bir marka: B2B Medya... İçlerinde Yalıtım, Çatı&Cephe, Su&Çevre ve Tersane’nin olduğu dört dergimiz B2B Medya çatısı altında yayınlanmaya başlamış. Sonradan B2B Medya’ya Boat Builder Türkiye ve Yeşil Bina dergileri de dahil olmuştu. İMSAD 25. yılını kutlamış; Ecofoam XPS levhalar CE Belgesi almış; Ytong, Yüzyılın Markaları arasına girmiş; YSBÖ 2009’un adaylık süreci başlamış. Yalteks Genel Müdürü Kubilay Ulu ile yaptığımız röportajla, firmanın Qteks Spunbond Nonwoven Polyester Keçe üretimine başladığı haberini vermişiz. Wallmerk Türkiye’deki yatırımını tamamlamış. Şantiyeden sayfaları için Eston Şehir’i ziyaret etmişiz. Bayi sayfalarımızın konuğu ise Engin Yapı olmuş. Arka kapak ilanında Stroton 10. yaşına bastığını duyurmuş. Yine başka bir ilanda Standart İzolasyon, Simgard, Özel Zırhlı Garden gibi patentli ürünlerini duyurmuş.
82. sayı (Ocak-Şubat 2010): İZODER e-learning projesini anlatmış; Gülay Dindoruk, Betek’te göreve başlamış; YSBÖ 2009 adaylarını açıklamışız. Röportajda Mardav Genel Müdürü Levent Pelesen, Mardav’daki yeniden yapılanmayı özetlemiş. Himerpa, verdiği ilanda 30. yıl coşkusunu paylaşmış. Şantiyeden’de Sarıyer Park’ı ziyaret etmişiz. Diğer bir röportajda Nuh Grup Yönetim Kurulu Üyesi Nazım Yavuz, Multiplan’ın TPO bazlı membran üretimine başlayacağı bilgisini vermiş. Mercek Altı’nda Çevkak Laboratuvarını incelemişiz. Bayi’de ise Aldes Yapı yer almış. Ve bizim için çok önemli bir ilan-duyuru: Sürdürülebilir Yapı Teknolojileri Dergisi Yeşil Bina Yakında Çıkıyor!..

83. sayı (Mart-Nisan 2010): Ekodesign büyük ilgi görmüş; Teknopanel XPS üretimine başlamış; İzocam Multikonfor binaları anlatmış; KYK Bizim Ekip’i tanıtmış; Ege Proses, EPS Expo’ya Amerikalı temsilcisiyle katılmış; Düfa, Thermal’i piyasaya sunmuş; YSBÖ 2009 sahiplerini bulmuş. Yaptığımız röportajda Eczacıbaşı Koramic Yapı Kimyasalları Genel Müdürü Hüseyin Bilmaç, bir yatırım süreci başlattıklarını vurgulamış. Diğer röportajı ise Köster Türkiye Satış Müdürü Selahattin Özüpek ile yapmışız. Özüpek, ikinci tesislerinin yılsonunda devreye gireceği bilgisini vermiş.

84. sayı (Mayıs-Haziran 2010): Sadık Abi köşesinden Yeşil Bina’nın çıkışıyla ilgili bir yazı yazmış. Orbay Yalıtım kurulmuş. SİKA, 100 yılında Türkiye’yi Ar-Ge Merkezi yaptığını duyurmuş. Kılıçoğlu Pazarlama Müdürü Ali Osman Özaydemir röportaj sayfalarımızda İzocephe Mantolama Sistemi’nin piyasaya sunulduğunu açıklamış. Şantiyeden’de Akbatı varmış. Ve Dörken’den Aylin Kalav bir makale yazmış: “Jeokompozit Kabarcıklı Drenaj Levhaları”. Terraco Genel Müdürü Rauf Göktaş röportaj sayfalarında Ecotherm’in ETAG 004 aldığını anlatmış.

85. sayı (Temmuz Ağustos 2010): Sadık Abi on yıldır “Editör Koltuğu”nda oturuyormuş. Dow Teknoloji Günü gerçekleştirilmiş; Geser Parex, iki fabrikayı daha faaliyete geçirmeyi planlıyormuş; Sultanbeyli’de Yalıtım Pazarı açılmış... Röportaj sayfalarında KYK Yönetim Kurulu Başkanı Onur Sürmeli, KYK’nın fabrika sayısını dörde çıkartacağı bilgisini vermiş. Şantiyeden için Uptwins’i ziyaret etmişiz.  Faruk Abi yine bir makale yazmış. Alper Bey ve Özge Hanım istirahatte!.. Sağolasın Faruk Abi.

86. sayı (Eylül-Ekim 2010): Ön kapak ilanı Özpor’un: Özpor’dan dev Yatırım; Star Shingle ve Villa Shingle... İçerideki röportajda da Cazım Özal, “Yenilenmezsen, Yenilirsin” demiş. Tremco İllbruck, Park Dış Ticaret’in tüm hisselerini devralmış; Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu, LEED Kataloğu hazırlamış. Röportajda İMSAD’dan Gonca Ongan, “Yeşil Pazarlamaya Dikkat” demiş. Ve İsmail (Ceyhan) Abi sağolsun bir iş daha çıkarmış: “Her dergimizin her sayısında İngilizce özet vereceğiz arkadaşlar!..” Biz de vermişiz.

87. sayı (Kasım-Aralık 2010): Mavi Kale on yıl garanti vermeye başlamış; Ağaoğlu yine Sukar’ı tercih etmiş; ÇBS ve Erkurt Holding ısı yalıtımı için güçlerini birleştirmiş; Soprema Türkiye ofisini açmış; YSBÖ 2010’un adaylık süreci başlamış. Bu sayıda ayrıca her yılın son sayısında olduğu gibi 2010 yılı değerlendirmelerine yer vermişiz. Firmalar gelişimin 2011’de de devam edeceği konusunda hemfikir kalmışlar. Ürün sayfalarında ise Sikaroof MTC’yi tanıtmışız.

88. sayı (Ocak-Şubat 2011): İMSAD’da Başkan Hüseyin Bilmaç, ÇATIDER’de ise Atila Gürses olmuş. Geser Parex 10, Türk Ytong 47. kuruluş yıldönümlerini kutlamışlar. YSBÖ 2010 adaylarını açıklamışız. Ayrıca ilk olarak, adayların kendilerini daha detaylı anlatabildikleri Advertorial bir dosya hazırlamışız. Röportajda Dow Satış Müdürü Gökhun Kurt, “Kamu Birkaç Pasif Ev Yapmalı” demiş. BAU 2011 ziyaretimiz sayfalara yansımış: “BAU’da Ana Tema Sürdürülebilirlikti”. Diğer röportajımızda Thermaflex Türkiye Genel Müdürü Hans Bruin, “Yüzde Yirmilik bir Büyüme Hedefliyoruz” demiş. Portre&Röportaj sayfalarımızın konuğu ise inşaat malzemeleri sektörünün en renkli simalarından Ytong Pazarlama ve Satış Koordinatörü Nuri Ertokat olmuş. Ertokat, hayatını tüm samimiyetiyle yine Yalıtım’a anlatmış.

89. sayı (Mart-Nisan 2011): İZODER Başkanlığına Ferdi Erdoğan seçilmiş. Türk Ytong, Çevre Etiketi alan ilk firma olmuş, YSBÖ 2010 kazananlarını açıklamışız. Çukurova Yalıtım Shingle üretimine başlamış, röportajda Selena Satış ve Pazarlama Müdürü Emre Tuncel, “Türkiye’deki Programımızı Adım Adım Hayata Geçiriyoruz” demiş. Yakın Plan’da FTI Fasad Laboratuvarı’nı ele almışız.

90. sayı (Mayıs-Haziran 2011): YSBÖ 2010’un ödül törenini Yapı İstanbul Fuarı’nda yapmışız. ODE, Yalıtım’ın kitabını yazmış. Röportajda Wallmerk Yapı Kimyasalları CEO’su Öcal Özfidan, “Kurtuluş Reçetesi Yalıtım’da” demiş. Portre&Röportajı ise sektörün en genç ve başarılı girişimcilerinden FİXA Genel Müdürü Ali Murat Ekin ile yapmışız.

91. sayı (Temmuz-Ağustos 2011): Sadık Abi köşesinden “Çatı&Cephe Malzemeleri Ödülleri” ile ”web sitemizin yenilenmesi” gibi bir iki yeniliğimizi haber vermiş. İzocam, GEBKİM tesisini hizmete açmış; Standart, Sofya’da bir üretim tesisi satın almış. Röportajda, Rockwool ile işbirliğine girerek ürün gamına taşyününü de ekleyen Kalekim’in Genel Müdür Yardımcısı Altuğ Akbaş, “Isı Yalıtım Sektörüne Çözüm Üretiyoruz” demiş. Diğer bir röportajda Baumit Genel Müdürü Murat Savcı ise Anadolu’da da üretim tesisleri kurmayı planladıklarını söylemiş.

92. sayı, (Eylül-Ekim 2011): Çatı&Cephe dergisinin ilkini düzenleyeceği Çatı&Cephe Malzemeleri ödüllerinin ayrıntılarını vermişiz. Haber&Röportaj bölümümüzü “Koramic’in İlk Ciddi Atağı Cermix Oldu” başlığıyla sunmuşuz ve Koramic Pazarlama Müdürü Ali Yıldırım ile konuşmuş, ayrıntıları almışız. Diğer bir röportajda Panelsan Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Maşlak, “Üretim Mantığı Disipline Edilmeli” demiş. Geser Parex Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Erdoğan Yıldız ise Portre&Röportaj sayfalarımızın konuğu olmuş. Bayi’de Nime Çatı’yı tanıtmışız. Ve halâ devam eden ODE’nin IY/Isı Yalıtımı kitabını yayınlamaya başlamışız.

93. sayı (Kasım-Aralık 2011): Ön kapakta bir ilan: Mardav’dan Taşyünü Mantolama Paket Sistemi: Rockmanto... TÜYAK 1500 kişiyi ağırlamış; Baumit Gebze fabrikasında ıslak kaplama üretim tesisi kurmuş; Parksil markası Tremco İllbruck markası ile birleştirilmiş; AKG, Kerkenes Eko Merkezi projesine destek vermiş; Işıklar İnşaat Malzemeleri’nin yeni genel müdürü Cem Baki Sinal olmuş ve Varyap Meridian Weber’i tercih etmiş. Yalıtım sektörü 2011’i değerlendirmiş ve 2012’de beklentilerin yüksek olmasına rağmen temkinli davranılacağı sonucu çıkmış.

94. sayı (Ocak 2012): Yazı İşleri için çok iyi olmayan bir değişikliğe gitmişiz ve iki aylık yayın periyodundan aylık periyoda geçmişiz. Sadece Yalıtım değil, diğer bir dergimiz olan Su&Çevre’de de aylık periyoda geçtiğimizden işler ikiye katlanmış. Ayrıca YSBÖ’nün yanında bir de Çatı&Cephe Ödülleri’nin organizasyonuna başlamışız. Dolayısıyla organizasyonlarımızda da işler katlanmış. Bu arada DYO 57. yaşını kutlamış. Haber&Röportaj sayfalarında “Polyfin Türkiye, Polyfin AG ve BMA Ortaklığıyla Kuruldu” başlıklı haberde Burak Kıyıcı ile görüşmüşüz. ÇATIDER Başkanı ve Onduline Avrasya Teknik Koordinatörü Atila Gürses de Portre&Röportaj sayfalarımızın konuğu olmuş.

95. sayı (Şubat 2012): Schüco Türkiye’deki 10. yılını doldurmuş; Alsecco bayileriyle buluşmuş; Oneflex bayilerini Rusya’da ağırlamış; YSBÖ 2011 adaylarını açıklamışız. Bayi’de de As Yapı’yı tanıtmışız.

96. sayı (Mart 2012): İzocam, Multiplan işbirliğiyle İzoplan’ı çıkartmış; Dupont Corian Türkiye’de üretime geçmiş; Emülzer’in iki kurucu ortağından birisi olan ve Genel Müdür Özcan Özman’ın babası Mehmet Bedrettin Özman’ı kaybetmişiz; Ytong, stant tasarım yarışmasının kazananlarını açıklamış; Trakya Cam TRC Tentesol Füme’yi çıkartmış. Röportajda İzopoli Yönetim Kurulu Üyesi Suat Kıroğlu, “Hala bir Standart Yok” demiş.

97. sayı (Nisan 2012): Eryap, Wooler markalı taşyününü piyasaya sunmuş; PÜD Başkanlığına Murat Bahadır (Ankapor) seçilmiş; Onduline Avrasya yeniden yapılanmış; Yapı Sektörü Raporu 2011 yayınlanmış. Röportajda Logo Yalıtım Ortağı Bülent Çolak, “İhracata Odaklanacağız” demiş. Yakın Plan’da Material Connexion’a yer vermişiz.

98. sayı (Mayıs 2012): YSBÖ 2011’in törenini yine Yapı İstanbul Fuarı’nda yapmışız.
Betek, Kayseri’de yeni bir tesis kurmuş; Fixa ise Ankara’daki fabrikasını açmış; Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar olmuş; Knauf, 80. yılını bayileriyle kutlamış; Armada, Ecobuild’e katılmış. Entegre Harç Satış ve Pazarlama Müdürü Ergün Sevim ile bir röportaj yapmışız.

99. sayı (Haziran 2012): Bu sayıyı ise aslında özetlemeye pek gerek yok. Nasıl olsa birçoğunuzun masasında, yakın bir yerlerde duruyordur. Eminiz poşetlerinden de çıkmıştır(!). Yine de özetleyeyim: Fixa, 10. kuruluş yıldönümünü kutlamış; Çatı&Cephe Sempozyumu tamamlanmış; BTM Avrupa Shingle Üreticileri Birliği’ni İzmir’de ağırlamış; Tolga Öztoprak, Türk Ytong Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı olmuş, Mason Ind.’in CEO’su Yalıtım’ı ziyaret etmiş. Sanifoam halka açılmış ve Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Ulkat ile görüşmüşüz. Eryap CEO’su Emrullah Eruslu ile de bir röportaj yapmışız ve taşyünü yatırımı hakkında detaylı bilgi almışız. Firma sayfasında DKM İnşaat’a yer vermişiz. Ayvaz Yalıtım Genel Müdürü Mustafa Tavukçuoğlu ise okurlarımızı aerojellerle ilgili bilgilendirmiş.  

100. sayı (Temmuz 2012): Bu sayının özetini ise ancak 200. sayıda okuyabileceksiniz. Fakat aylık periyoda geçtiğimizden bu sefer 16 yıl değil 8 sene bekleyeceksiniz...

200. sayıda görüşmek ümidiyle...

 

R E K L A M

İlginizi çekebilir...

İnşaatta yükselen değer: Yapısal Çelik

İnşaat sektörü gerek teknolojinin getirdiği yenilikler gerek sürdürülebilirlik gibi konular nedeniyle değişim geçiriyor. Özellikle çelik yapılar hem g...
20 Mayıs 2024

nZEB 101

Bu ay ki dosyamızı nZEB konusuna ayırdık. Yapacak çok şeyimiz var, yolumuz uzun ve zamanımız kısa. İş dünyası, hükümet ve sivil toplum arasındaki işbi...
23 Haziran 2022

Sürdürülebilir Konut

Sürdürülebilir konut dosyası...
21 Şubat 2022

 
Anladım
Web sitemizde kullanıcı deneyiminizi artırmak için çerez (cookie) kullanılır. Daha fazla bilgi için lütfen tıklayınız...

  • Boat Builder Türkiye
  • Çatı ve Cephe Sistemleri Dergisi
  • Doğalgaz Dergisi
  • Enerji ve Çevre Dünyası
  • Su ve Çevre Teknolojileri Dergisi
  • Tersane Dergisi
  • Tesisat Dergisi
  • Yangın ve Güvenlik
  • YeşilBina Dergisi
  • İklimlendirme Sektörü Kataloğu
  • Yangın ve Güvenlik Sektörü Kataloğu
  • Yalıtım Sektörü Kataloğu
  • Su ve Çevre Sektörü Kataloğu

©2024 B2B Medya - Teknik Sektör Yayıncılığı A.Ş. | Sektörel Yayıncılar Derneği üyesidir. | Çerez Bilgisi ve Gizlilik Politikamız için lütfen tıklayınız.