Isı Yalıtımında Yeni bir Sistem: Turuncu Paket
Çimento esaslı sıvalar ve yapıştırma harçları alanında yaklaşık otuz yıldır faaliyet gösteren Entegre Harç Sanayi, bu alandaki bilgi ve birikimini Turuncu Paket ile mantolama sistemlerine de taşıyor. Geçtiğimiz aylarda piyasaya sunulan Turuncu Paket, içerisinde standart bir mantolama paketinde olması gereken her şeyi barındırıyor. Teknik harçlar, yapı kimyasalları, alçı ve çimento esaslı sıvalar, likitler, kireç ve agrega ürün grupları bulunan Entegre, Turuncu Paket ile yapının her yerinde bulunmak isteğini de ortaya koyuyor. Turuncu Paket'te yer alan bileşenlerin hepsinin birinci sınıf malzemelerden oluştuğuna dikkat çeken Entegre Harç Sanayi Satış ve Pazarlama Direktörü Kadir Ertorun, "EPS ve türevi ürünler kullanıyoruz. İsim Turuncu Paket olduğu için, turuncu EPS ile giriş yaptık. İçinde, yapıştırıcıları, bağlantı sıvası, mineral kaplamaları, ısı yalıtım levhası, su basman profilleri, dübelleri, sızdırmazlık bantları, köşe profilleri gibi standart dış cephe ısı yalıtım sisteminde ne olması gerekiyorsa hepsi var. Temel malzemelerle başladık ama zaman içerisinde bunları çeşitlendirmeyi düşünüyoruz" diyor. Turuncu Paket'in uygulamasının da diğer mantolama sistemleriyle aynı şekilde yapıldığını söyleyen Ertorun şunları söylüyor: "Ön hazırlığı, uygulama safhaları, malzemenin nasıl kullanılacağı, bildiğimiz standart uygulamalarla aynı şekilde yapılıyor. Tabii yalıtımda malzeme ne kadar kaliteli olursa olsun uygulama çok önemli. Çünkü bu, çok katmanlı bir sistem. Her aşamasının bilinçli insanlar tarafından sırasına göre uygulanması gerekiyor. Yoksa ciddi anlamda zafiyetler yaşanabilir. Bu konuda da sektör çok ciddi bir mesafe kat etti. Şu anda uygulayıcıların uygulama konusunda bilgileri oldukça gelişti. Zaten bu işle uğraşan bütün firmalar, bu uygulayıcı kişilere ciddi anlamda teknik destek ve eğitim veriyor." "Turuncu Paket içerisinde yer alan toz ürünler zaten bizim piyasaya sunduğumuz ürünler. Turuncu Paket ise sadece bu işe ayrılmış, bu markayla lanse ettiğimiz bir ürün grubu. Turuncu Paket yeni bir sistem ama geleceği çok parlak. Bu konuda Ar-Ge çalışmaları da devam ediyor." "Entegre'nin satışları tamamen bayiler üzerinden yapılıyor. Türkiye çapında yaklaşık 200 bayiimiz var. Bu bayiler uygulayıcı, uygulayıcı-satıcı ve sadece satıcı bayilerden oluşuyor. Bu bayilerimizin üzerinden, özellikle teknik harçlar, seramik yapıştırıcıları ve yapı kimyasalları gibi gruplarda ciddi anlamda bir perakende satış da gerçekleştiriyoruz. Diğer yandan kendi bünyemizde de ciddi bir satış örgütümüz var. Onlar da hem bayi yönetimini üstleniyor, hem de projeleri yakından takip ediyorlar."
"İnşaat sektörü durağan bir süreç yaşıyor. Ama yalıtımı ve özellikle ısı yalıtımını biraz ayırmak lazım. Burada yenileme pazarı çok büyük bir pazar ve yalıtım bilinci geliştikçe yalıtım sektörü, inşaat sektöründen daha hızlı büyüyor." İnşaat sektörü büyüyor"2009 sonlarına kadar durağan bir piyasa yaşanacağını tahmin ediyoruz. Türkiye'de inşaat sektörü belli dönemlerde iniş çıkışlar gösteriyor ama ana trende baktığınız zaman hep büyüme yönünde. Çünkü Türkiye genç bir ülke. Her sene konut ihtiyacı artıyor, altyapı inşaatları devam ediyor. Bu anlamda önümüzün açık olduğunu düşünüyoruz. Dönemsel inişler çıkışlar olabilir. Ana hedefimiz projeler olmasına rağmen, böyle durağan dönemlerde perakende sektörüne yönelmeyi hedefliyoruz. Şu anda da ciddi miktarlarda renovasyon piyasasına, perakendeciler vasıtasıyla ürün satmaya başladık. Durağan dönemleri de bu şekilde atlatıyoruz. Özellikle yapı kimyasallarında, teknik harçlarda yeni ürünleri piyasaya sunuyoruz. Hatta biz bu sene ilk 5 ayda 4 yeni ürünü piyasaya sunduk. Yıl sonuna kadar da 10 yeni ürünü piyasaya sunmuş olacağız." "Entegre'nin ana fabrikası İstanbul Ömerli'de yer alıyor. Bir de Burdur'da çimentolu sıvalar ve teknik harçlar üreten bir tesisimiz var. Bu tesisimizi de geçen sene mart ayında devreye aldık. İstanbul'daki fabrikamızda kireç, agrega, alçı sıvalar, çimentolu hazır sıvalar ve teknik harçlar üretiliyor. Alçıda toplam kapasitemiz yıllık 180 bin ton. Agregada yeni bir ilave tesisle kapasitemizi yıllık 2,4 milyon tona çıkardık. Çimentolularda da Ömerli fabrikamızın kapasitesi yıllık 350 bin ton, Burdur'daki tesisimizin kapasitesi ise yıllık 90 bin ton." Yalıtım, yapılar için çok önemli!"Yalıtım yapılar için çok önemli bir konu. Türkiye'de de bu konu gittikçe gelişiyor. Özellikle sektörde faaliyet gösteren büyük markaların ve İZODER gibi meslek kuruluşlarının gayretleriyle yalıtım bilincinin artığını ve bunun da ciddi anlamda bir potansiyel taşıdığını düşünüyoruz."
İlginizi çekebilir... Evde hava Kalitesini Artırmanın Yolu: Isı YalıtımıODE Yalıtım Yönetim Kurulu Üyesi Ozan Turan, "Isı yalıtımı sayesinde hem evinizdeki konforu artırabilir hem de daha sağlıklı bir yaşam alanı oluş... CF İstanbul Fuarı, İnşaat Sektörü İhracatını Artırmayı Hedefliyorİnşaat Endüstrisi İhracat Fuarı "CF İstanbul", 12-15 Şubat 2025 tarihleri arasında Türkiye'nin en merkezi ticari buluşma noktası olan İs... OYAK Çimento'dan Net Sıfır Yolunda Önemli AdımOYAK Çimento'nun Aslan Çimento ve Ankara Çimento şubelerinin tüm değer zincirindeki direkt ve dolaylı sera gazı emisyonlarına ilişkin hesaplamalar... |
||||
©2025 B2B Medya - Teknik Sektör Yayıncılığı A.Åž. | Sektörel Yayıncılar DerneÄŸi üyesidir. | Çerez Bilgisi ve Gizlilik Politikamız için lütfen tıklayınız.