İzocam, Gelecekte Daha Yaşanabilir Bir Dünya için Yalıtımın Önemine Dikkat Çekti
Ürettikleri yalıtım ürünleriyle 780 milyon ton COâ‚‚’in atmosfere salımını önlediklerini kaydeden Ä°zocam Genel Direktörü Murat Savcı, etkin bir enerji tasarrufunun ancak yalıtımla mümkün olduÄŸunu vurguladı. Ä°zocam, 59 yıl önce doÄŸal kaynaklara zarar vermeden, can ve mal güvenliÄŸini dikkate alarak, enerji tasarrufu ve konfor saÄŸlayan çevreci ve sürdürülebilir yalıtım çözümleri geliÅŸtirmek amacıyla kuruldu. Ülkemizde yalıtım sektörünün oluÅŸması ve geliÅŸmesinde öncü rol üstlenen bir firma olarak; yalıtım, enerji tasarrufu ve çevreyi koruma iliÅŸkisinde toplumun farkındalığını artırmaya öncelik verdiklerini belirten Ä°zocam Genel Direktörü Murat Savcı, “Dünyadaki enerji kaynakları giderek tükenmekte, gün geçtikçe artış gösteren sera gazı, küresel ısınmayı tetikleyerek doÄŸanın dengesini bozmaktadır. Gelecekte daha yaÅŸanabilir bir dünya için enerji kullanımının azaltılması ve var olan kaynakların çok daha verimli bir ÅŸekilde kullanılması gerekmektedir. Etkin bir enerji tasarrufu ise ancak yalıtım ile mümkün olabilmektedir. DoÄŸru yalıtım uygulamaları sayesinde enerji giderlerinin azalacağını, buna baÄŸlı olarak da karbon salımlarının önemli ölçüde düÅŸeceÄŸini her platformda belirtmekteyiz. Yaptığımız hesaplara göre, kurulduÄŸumuz günden bu yana ürettiÄŸimiz yalıtım ürünleriyle 780 milyon ton COâ‚‚’in atmosfere salımını önlemiÅŸ bulunmaktayız” dedi. Ä°zocam olarak sürdürülebilirliÄŸi dünyanın korunması için çok önemli bir fırsat olarak gördüklerini söyleyen Savcı, “Åžirket politikalarımızı da bu doÄŸrultuda ve en doÄŸru ÅŸekilde uygulamaya özen göstermekteyiz. Sürdürülebilirlik politikamız çerçevesinde; çevre ve insan saÄŸlığını gözeterek geliÅŸtirdiÄŸimiz ürünlerin yanında, tesislerimizin de çevresel koÅŸullar ile uyumlu olmasını önemsemekte ve tesislerimizin minimum çevresel etki ile çalışmalarını saÄŸlayacak ÅŸekilde yatırımlarımıza yön vermekteyiz” diye konuÅŸtu.
“Çevre dostu ürünler geliÅŸtirmek tek başına yeterli deÄŸil”
Ä°zocam olarak 2050 yılına kadar karbon nötr olma hedefimiz var. Uzun vadedeki bu hedefimizi hayata geçirecek ÅŸekilde çalışmalarımıza yön vermekteyiz. Seragazı emisyonlarımızın azaltılması, su tüketimlerinin ve atıksu oluÅŸumlarının sınırlandırılması, alternatif hammadde kaynaklarının üretim süreçlerine adapte edilmesi ve döngüsel ekonomiye katkı saÄŸlayacak birçok projeyi 2030 ve 2050 yılı sürdürülebilirlik hedeflerimizi gerçekleÅŸtirmek üzere detaylı olarak ele almaktayız. Bu kapsamda Ä°zocam olarak 2030 yılına kadar sera gazı emisyonlarını en az %33 azaltmayı hedefleyen yatırım planlarımızı devreye aldık ve çalışmalarımız güncellenerek devam etmektedir” dedi. Savcı, bu kapsamda hayata geçirdikleri yatırım ve projeleri ÅŸu sözlerle anlattı: “GeçtiÄŸimiz dönemlerde Çevre, Ä°ÅŸ SaÄŸlığı ve GüvenliÄŸi projeleri kapsamında Tarsus Tesisi’nde baca filtresi yatırımı yaptık. Tesisimizin çevresel koÅŸullarla en uyumlu ÅŸekilde çalışmasını saÄŸlamak üzere yaptığımız bu çevre dostu teknolojik yatırımla, dünya standartlarında hava emisyon deÄŸerlerine ulaÅŸmayı hedefledik. Bu yatırımımız ile otoritelerce 150 mg/Nm3 olarak istenen sınır deÄŸerin yaklaşık 3’te 1’i seviyelerine ulaÅŸtık. T.C. Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı tarafından verilen Temel Seviye Sıfır Atık Belgesi’ni de tüm tesislerimize kazandırarak çevre dostu tesis hedefimize de büyük katkı saÄŸladık. Temel Seviye Sıfır Atık Belgesi; tesislerde, temel seviyede israfın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, atık oluÅŸum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluÅŸumunun engellenmesini veya asgariye indirilmesini, atığın oluÅŸması durumunda ise kaynağında ayrı toplanmasını ve geri kazanımının saÄŸlanmasını kapsayan bir dizi süreci tamamlamış olduÄŸunu ifade etmektedir. Sürdürülebilirlik alanında verdiÄŸimiz taahhütlere uygun olarak, atık azaltımı ve enerji tasarrufuna yönelik projelerimize bu yıl da devam etmekteyiz. Bunların içinde yüksek sıcaklıkta fırınlarla çalıştığımız için fırın enerji kullanımını azaltıcı projeler ve kompresör verimlerinin artırılması projeleri de yer almaktadır. Bunların dışında toplama alanına giden atıkları tamamen sıfırlamaya yönelik projemizde çok iyi deÄŸerlere ulaÅŸtık. 2030 yılı için belirlediÄŸimiz %72 azaltım hedefinin çok üstünde bir baÅŸarı göstererek %92 seviyesine ulaÅŸtık. Sürdürülebilirlik hedefimiz kapsamında tesislerimizde kullanılan su miktarının azaltılması için de pek çok proje yürütmekteyiz. En son Tarsus tesisimizde gerçekleÅŸtirdiÄŸimiz Ters Osmos’dan çıkan atık suyun geri kazanımı projesi ile deÅŸarj edilen su kullanımında yıllık 34 bin metreküp tasarruf elde etmeyi hedefledik. Su kaynağı yönetiminin verimli kullanılması ve operasyonel mükemmellik projeleriyle birlikte tesislerimizde sürdürülebilirlik çalışmalarına baÅŸladığımız günden bugüne kadar %23 su kullanımında tasarruf saÄŸladık.”
“Ambalajlarımız en az yüzde 50 geri dönüÅŸtürülebilir malzeme içeriyor” Ä°lginizi çekebilir... Evde hava Kalitesini Artırmanın Yolu: Isı YalıtımıODE Yalıtım Yönetim Kurulu Ãœyesi Ozan Turan, "Isı yalıtımı sayesinde hem evinizdeki konforu artırabilir hem de daha saÄŸlıklı bir yaÅŸam alanı oluÅŸ... CF Ä°stanbul Fuarı, Ä°nÅŸaat Sektörü Ä°hracatını Artırmayı HedefliyorÄ°nÅŸaat Endüstrisi Ä°hracat Fuarı "CF Ä°stanbul", 12-15 Åžubat 2025 tarihleri arasında Türkiye'nin en merkezi ticari buluÅŸma noktası olan Ä°s... OYAK Çimento'dan Net Sıfır Yolunda Önemli AdımOYAK Çimento'nun Aslan Çimento ve Ankara Çimento ÅŸubelerinin tüm deÄŸer zincirindeki direkt ve dolaylı sera gazı emisyonlarına iliÅŸkin hesaplamalar... |
||||
©2025 B2B Medya - Teknik Sektör Yayıncılığı A.Åž. | Sektörel Yayıncılar DerneÄŸi üyesidir. | Çerez Bilgisi ve Gizlilik Politikamız için lütfen tıklayınız.