E-Dergi Oku 
ROKA YALITIM
BOSTİK

İzocam Genel Direktörü Murat Savcı: "Sanayi Yapılarında Yalıtıma Yatırım Yapmak, Tüm Yatırımı Korumaktır"

İzocam Genel Direktörü Murat Savcı: "Sanayi Yapılarında Yalıtıma Yatırım Yapmak, Tüm Yatırımı Korumaktır"

12 Ekim 2021 | SÖYLEŞİ
199. Sayı (Eylül-Ekim 2021)
1.118 kez okundu

İstatistiklere göre yılda ortalama 400 fabrikada ya da endüstriyel binada yangın veya patlama meydana geliyor. TMMOB Kimya Mühendisleri Odası tarafından yayınlanan 2019 yılı Endüstriyel Yangınlar ve Patlamalar Raporu’na göre sadece 2019 yılı içinde 541 tane endüstriyel yangın ve patlama meydana gelirken, bu olayların 502’si endüstriyel yangın, 39 tanesi ise endüstriyel patlama olarak sınıflandırılmış. Gerçekleşen bu endüstriyel yangın ve patlamalarda 30 işçi hayatını kaybetmiş, 134 işçi yaralanmış.

  • Öncelikle İzocam’ın faaliyetleri ve ürün gamı hakkında kısaca bilgi verir misiniz?

Ülkemizde ve faaliyet göstermiş olduğu ihracat pazarlarında yalıtım sektörünün öncüsü olan İzocam, 1965 yılında Türkiye’de, sadece yalıtım ürünü üretmek amacıyla kurulmuş ilk firmadır. Türkiye’de yalıtım sektörü 56 yıl önce İzocam ile başlamıştır.

İzocam olarak, yalıtımın farklı uygulama ihtiyaçlarına (ısı yalıtımı, gürültü kontrolü, akustik konfor ve yangın güvenliği) ve farklı işlevlere yönelik (konut, sanayi, iklimlendirme, dayanıklı tüketim malları vb.) yalıtım ürünleri tasarlayan, üreten ve pazara sunan bir firmayız. %20’lik pazar payımız ile sektörümüzün lideriyiz. Uzun yılların deneyim ve tecrübesi ile elde ettiğimiz başarılar sayesinde ISO ilk 500’de daima yerimizi alıyoruz ve Brand Finance Raporu’na göre Türkiye’nin en değerli 100 markası arasındayız.

Geniş ürün yelpazesine sahip ve her ihtiyaca uygun yalıtım çözümleri sunabilen öncü bir markayız. Zeminden, cephe ve çatıya, duvar ve döşemeden tesisata kadar her uygulama alanı için nitelikli yalıtım malzemeleri üretiyoruz. İzocam ürünleri konuttan, sanayi yapılarına, okul ve hastane gibi toplu yaşam alanlarına kadar tüm binalar için etkin çözümler sunuyor. İnşaat ve iklimlendirme sektörlerimiz için yalıtım malzemeleri üretmenin yanı sıra; vagonlardan evlerimizde kullanılan fırınlara, yangın kapılarından güneş kolektörlerine kadar geniş bir alanda ısı ve ses yalıtımını, yangın güvenliğini sağlayan yalıtım ürünleriyle sektörde faaliyet gösteriyoruz.

Ancak İzocam’ın uzmanlığı ürettiği ürünlerle sınırlı değil. Türkiye’nin en önemli projelerine hizmet sunmaya, yalıtım ürünleri ile ilgili ürün ve uygulama danışmanlığı yapmaya devam ediyor. Türkiye ve yurtdışında pek çok projeye yalıtım danışmanlığı hizmeti veren İzocam her ihtiyaca uygun şekilde sunduğu ürün ve çözümleri ile Türkiye’nin iddialı projelerinde çözüm ortağı olarak yer alıyor ve yalıtım danışmanlığı rolünü üstleniyor.

Bugüne kadar 100’ü aşkın ülkede çözüm sunmuş olan bir firma olarak yurtdışında bulunan bayilerimiz ile ihracat faaliyetlerimize devam ediyoruz. İzocam, Ortadoğu ve Balkanlarda da tercih edilen bir marka. İhracat yaptığımız pazarlardaki 20 yerleşik bayimiz ve 200 müşterimiz ile ağırlıklı olarak sanayide ve tesisatlarda kullanılan yalıtım ürünlerinin ihracatını gerçekleştiriyoruz.

Başta Türki Cumhuriyetler, Afrika, Balkanlar, Asya ve Ortadoğu olmak üzere ihracat faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Orta Doğu iklimlendirme pazarının en önemli üreticisi olma konumumuzu koruyoruz. Tüm bu başarılarımızı ödüllerle taçlandırıyoruz. Sanayi İhracatçıları Birliği (ISIB) tarafından her yıl firmaların ihracat performanslarına göre verilen “Başarılı İhracatçılar” ödülleri kapsamında; İzocam “En Çok İzolasyon Malzemesi İhracatı Yapan Firma” kategorisinde, 4 yıl üst üste (2016-2017-2018-2019) 1.’lik ödülünün sahibi oldu.

Diğer taraftan insan odaklı çalışma anlayışını benimseyen bir markayız. Her yıl ortalama 700’ün üzerinde kişi istihdam ediyoruz. 2018 yılından beri Top Employer (En İyi İşveren Markası) sertifikasına sahip olan İzocam, İnsan Kaynakları süreçlerinde çağın gerekliliklerine uygun ve yeni neslin ihtiyaçlarını karşılayan çözümler tasarlayıp geliştirmeye de devam ediyor.


"Enerjiye çok fazla ihtiyaç olan sanayi yapılarının multi konfor binalar çerçevesinde tasarlanması önemli"

  • Sanayi yapılarının yalıtımında dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?


Günümüzde ihtiyaçların ve yatırımların büyümesiyle birlikte yüzlerce işyerinin ve binlerce insanın bir arada bulunduğu ticaret ve alışveriş merkezleri ile sanayi yapıları karşımıza çıkıyor. Özellikle sanayi bölgesi olan yerlerdeki endüstriyel yapıların enerji verimli, çevre dostu, iç çevre kalitesi sağlanmış, ses yalıtımı sağlayan ve yangın dayanımı yüksek binalar olarak inşa edilmesi büyük önem taşıyor.

Öncelikle ağırlıklı olarak sanayi yapılarında tercih edilen İzocam Tekiz Mineral Yün Yalıtımlı Çatı ve Cephe Panelleri yüksek yangın dayanımı, ses ve ısı yalıtımı için etkin çözümler sunuyor.

İzocam Camyünü; binalarda ve endüstride çalışma sıcaklığı 250 ⁰C’ye kadar olan uygulamalarda kullanılabilen hafif, esnek ve ekonomik, yanmaz bir ısı ve ses yalıtım malzemesini ifade ediyor. Çoğunlukla çatı, duvar, tesisat ve bazı ara bölme yalıtımlarında kullanılıyor.

İzocam Taşyünü ise binalarda ısı, ses ve yangın yalıtımı sağlamasının yanında 350 – 650 ⁰C arasındaki yüksek sıcaklıktaki endüstriyel uygulamalarda da kullanılabiliyor. İzocam Taşyünü ürünler, İzocam Camyünü ürünlere göre daha yüksek sıcaklığa dayanıklı ürünler olduğundan yangın yalıtım çözümlerinde daha yüksek sürelerde yangın dayanımı sağlamaya yardımcı oluyor.

Sanayi yapılarında da yüksek ısı ve ses yalıtımı sağlayan mineral yün ürünler tercih edilmelidir. Konutlarda olduğu gibi iç çevre kalitesinin sağlanması, yalıtımın ve özellikle de yangın ihtimaline karşı son derece güvenli yalıtım çözümlerinin devreye girmesi gerekiyor.

Yalıtım ile sağlanacak enerji verimliliği de ülke ekonomisine büyük katkılar sağlar. Özellikle enerjiye çok fazla ihtiyaç olan sanayi yapılarının multi konfor binalar çerçevesinde tasarlanması bu açıdan oldukça önemli. Doğru malzeme ve uygun kalınlık ile yalıtımı yapılan endüstriyel yapılar, enerji tasarrufu için atılacak en büyük adımdır. En yüksek enerji tasarrufunu sağlayan çözüm ise multi konfor binalardır.

Sıfıra yakın enerjili ev kavramından türemiş ve bio-iklimsel tasarımı hedefleyen, sürdürülebilir, ekolojik, ekonomik ve sosyal etmenleri göz önünde bulunduran “Multi Konfor Binalar”, yüksek enerji tasarrufuyla birlikte azami ısıl konforu sunuyor. Kusursuz akustik ve görsel konfor, kaliteli iç ortam havası, yangın korunumu ve güvenliği sağlayan, hem iç mekânlarda hem de dış mekânlarda son derece esnek tasarım çözümleri barındırabilen Multi Konfor Binalar yalıtımsız bir binaya göre en az % 90 enerji tasarrufu hedefliyor. Bu binalar, Türkiye gibi enerjisinin dörtte üçünden fazlasını ithal etmekte olan ülkelerde dışa bağımlılığı azaltıcı katkılar sağlıyor.


“Yapıdaki tedbirlerin dışında, yangın güvenliğini artırıcı diğer bir unsur da tesiste ve proses ekipmanlarında uygulanan yalıtımdır”

  • Endüstriyel kuruluşlarda yangın yalıtımı için alması gereken önlemler nelerdir?


Endüstriyel kuruluşlarda yangın yalıtımı öncelikle binanın projelendirilmesi sırasında düşünülmelidir. Sonrasında da, üretim prosesi öncesi ekipmanlara uygulanarak önlemler artırılmalıdır.

Ülkemizde endüstriyel yapılarda yayılan yangınların asıl nedeni kullanılan malzemelerin yangına dayanıklı olmamasından ve hatalı yapılan uygulamalardan kaynaklıdır. Binalarda alevlerin yayılmasını hızlandırıcı malzemelerin kullanılması nedeniyle, meydana gelen ufak çaplı yangınlar hızla büyüyebilmektedir. Bu nedenle endüstriyel yapılarda, binanın proje tasarımından başlayarak yangına karşı alınabilecek tüm önlemler gözetilmelidir. Bu tür yapılar oluşurken malzeme seçimi sırasında “Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik”e uygun şekilde hareket edilmesi gerekir.

Sanayi bölgesi olan yerlerdeki endüstriyel yapıların enerji verimli, çevre dostu, iç çevre kalitesi sağlanmış ve özellikle de yangın dayanımı yüksek binalar olarak inşa edilmesi büyük önem taşıyor. Bu binalarda, konutlarda olduğu gibi iç çevre kalitesinin sağlanması, yalıtımın ve özellikle de yangın ihtimaline karşı son derece güvenli yalıtım çözümlerinin devreye girmesi gerekiyor.

Endüstriyel yapılarda, meydana gelen yangınlar üretim sürecinde kullanılan bazı yanıcı maddeler nedeniyle çok daha çabuk parlayarak yayılabiliyor. Buralarda çıkan yangınlar can güvenliğini tehdit etmenin yanı sıra büyük ölçekli fabrikalarda telafisi zor maddi hasara da neden oluyor ve tesisleri büyük zarara uğratıyor. Bu nedenle çatılardan, asma tavana, yangın bölme duvarlarından, bacalara, kapılardan aydınlatma bantlarına, klimalara ve kazanlara kadar yapının her alanı için nitelikli, zor yanıcı yalıtım ürünleri tercih edilmelidir.

Diğer taraftan, depolar da sanayi tesisleri için önemli alanlardır. Bu nedenle bu tür yapılarda hem üretim hem de depo alanlarında taşyünü gibi A1 yanmazlık sınıfındaki ürünlerin tercih edilmesi gerekir.

Yapıdaki tedbirlerin dışında, yangın güvenliğini artırıcı diğer bir unsur da tesiste ve proses ekipmanlarında uygulanan yalıtımdır. Burada da yangın güvenliği göz ardı edilmeden A1 yanmazlık sınıfındaki ürünlerin kullanılmasına azami önem gösterilmelidir.

  • Sanayi kuruluşlarında yangın yalıtımı konusunda mevzuat neler söylüyor? Bu düzenleme yeterli düzeyde mi?


Endüstriyel yapılarda ve depolarda kullanılan çatı ve cephe sistemlerinin yangın dayanım sınıfları Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik’in EK 3-C maddesinde belirtiliyor ve gerekli tanımlamalar burada yapılıyor.

Yönetmeliğe göre bina yüksekliği 21.50 metreye kadar olan endüstriyel yapılarda yağmurlama sistemi bulunuyor ise çatı ve cephe sistemleri en az 60 dakika olması, yağmurlama sistemi yok ise yapı elemanları en az 90 dakika yangına dayanımlı olması gerekliliğine vurgu yapılıyor. Bina yüksekliği 21.50 – 30.50 metre arasındaki endüstriyel yapılarda yağmurlama sistemi bulunuyor ise çatı ve cephe sistemleri en az 90 dakika yangına dayanımlı olmalıdır, deniliyor. Yönetmelik bina yüksekliği 30.50 metreden fazla olan endüstriyel yapılarda ise yağmurlama sistemi bulunmasını ise zorunlu kılıyor. Bu yapılarda çatı ve cephe sistemleri taşıyıcı özellikte ise en az 120 dakika, taşıyıcı özellikte değil ise en az 90 dakika yangın dayanımı istiyor.

Yönetmelikte kastedilen yangın dayanımı yük taşıyan yapı elemanlarında (örneğin çatılar) taşıma (R), bütünlük (E) ve Yalıtım (I) kriterlerinin her birinde bahsedilen süre boyunca yangın dayanımı anlamına geliyor. Yük taşımayan yapı elemanlarında (örneğin duvarlar) ise bütünlük (E) ve yalıtım (I) kriterlerinin her ikisinde de söz konusu yangın dayanım süreleri sağlanmalıdır.

Endüstriyel yapıların büyük bölümünün bina yüksekliklerinin 21.50 metreden az olduğunu söyleyebiliriz. Bu nedenle İzocam Tekiz Taşyünü Panel gibi bu kriterleri sağlayan ürünler tercih edilmelidir. Üreticilerin çoğu bu kriterleri sağladıklarını beyan etse de yangın dayanımı akredite laboratuvarlarda belgelendirilmiş ürünleri tercih etmek gerekir.

Yangın dayanımı sadece doğru ürünü seçmekle sağlanamaz. 60 dakika yangın dayanımı sağlayan paneller, hatalı uygulandığında yangın dayanımı özelliğini kaybedebilir. Üreticiler beyan ettikleri yangın dayanımını sağlayan ürünleri için doğru uygulama çözümünü de sunabilmelidir.

İzocam olarak özellikle sanayi ve endüstriyel yapılarda yalıtımın ciddi şekilde ele alınması gerektiğini her platformda belirtiyoruz. Bu binalarda yalıtıma yatırım yapmak, tüm yatırımı korumaktır. Yalıtım sektöründeki en önemli sorunların başında; standart ve yönetmeliklere uygun olmayan ürün üretimi, haksız rekabet, yalıtım malzemesinin doğru seçimi ve doğru uygulamasının uzman kişiler tarafından yapılmaması geliyor. Ticari kaygıdan hareketle yapılan üretimler, etkin denetimin de olmadığı ortamda, hem son kullanıcıyı tehlike ile karşı karşıya bırakıyor hem de sektörde haksız rekabete neden oluyor.

Türkiye’de “Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik” bulunmasına ve yapı malzemeleri için de T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yürüttüğü piyasa gözetim ve denetimi uygulaması olmasına rağmen ne yazık ki standartlara uygun olmayan malzemeler büyük projelerde ve toplu konut projelerinde halen kullanılabiliyor. Bu anlamda sektörde etkin bir denetleme mekanizması ve yaptırımlara ihtiyaç bulunuyor.

Düşük kaliteli ve standart dışı performansa sahip bu ürünlerin kullanılıyor olmasına eğitimsiz-vasıfsız iş gücü, teknikte tarif edildiği şekliyle yapılmayan işçilik ve etkin işlemeyen piyasa denetimi eklendiğinde telafi edilmesi çok güç sonuçların alınması kaçınılmaz hale geliyor. Yalıtım yaptırmak isteyenlerin donanımlı teknik ekibi olan, doğru malzeme seçiminde uzmanlaşmış bir firmayı tercih etmeleri bu nedenle önemli. Aksi durumda yalıtım uygulamalarındaki detaylar gözden kaçabiliyor. Uygulanan yalıtımın verimini düşüren bu durum, olası bir yangında can ve mal güvenliğini tehlikeye atıyor.

  •  Bu noktada sanayi yapılarında yangın yalıtımı oldukça önemli diye anlıyoruz. Peki, İzocam’ın farklı sanayi yapıları ya da kolları için yangın dayanımı yüksek hangi yalıtım ürünleri bulunuyor?


İstatistiklere göre yılda ortalama 400 fabrikada ya da endüstriyel binada yangın veya patlama meydana geliyor. TMMOB Kimya Mühendisleri Odası tarafından yayınlanan 2019 yılı Endüstriyel Yangınlar ve Patlamalar Raporu’na göre sadece 2019 yılı içinde 541 tane endüstriyel yangın ve patlama meydana gelirken, bu olayların 502’si endüstriyel yangın, 39 tanesi ise endüstriyel patlama olarak sınıflandırılmış. Gerçekleşen bu endüstriyel yangın ve patlamalarda 30 işçi hayatını kaybetmiş, 134 işçi yaralanmış. Yüzlerce kişi ise yangından sonra ortaya çıkan boğucu ve zehirleyici gazlardan etkilenerek tedavi görmüş. Tespit edilen yangın ve patlamaların %16‘sı metal, %13‘ü tekstil, %14‘ü ağaç, kâğıt, mobilya, %11‘i kauçuk, plastik ve %8 ‘i gıda sektörlerinde faaliyet gösteren endüstriyel tesislerde gerçekleşmiş.

Biz de İzocam olarak ürünlerimizle hem sanayi ve endüstriyel yapılara hitap ediyoruz, hem de endüstriyel teçhizatta güvenle uygulanabilecek, yangın dayanımı yüksek yalıtım ürünlerini sanayici ile buluşturuyoruz.

Bu amaçla, İzocam Tekiz ürünleri, çatı ve cephe uygulamaları ile binalarda hem yangın güvenliği hem de enerji tasarrufu sağlanmasını garanti altına alıyor. Formlandırılmış iki metal arasında yalıtım çekirdeği bulunan yalıtımlı panellerden oluşan İzocam Tekiz ürünleri, ısı, ses ve yangın yalıtımı ihtiyacı bulunan çatı ve cephelerde hızlıca montajlanarak kullanılıyor. Tekiz tesisimizde Türk Standartları Enstitüsü (TSE) kriterlerine uygun olarak, İzocam Tekiz markası altında mineral yün yalıtımlı panellerin üretimini gerçekleştiriyoruz. Bu paneller yüksek yangın güvenliğine ihtiyaç duyulan yapılarda veya yanıcı, parlayıcı maddelerin depolandığı binalarda tercih ediliyor. Mineral yün yalıtımlı paneller, metal dış kabuk ve yalıtım dolgu olarak kullanılan 'A' yanmazlık sınıfındaki mineral yün tabakası sayesinde yangına dayanıklı kompozit bir sistem olarak karşımıza çıkıyor.

İzocam Tekiz ürünleri aldıkları sertifikalarla da yangın güvenliği konusundaki uzmanlığını belgeliyor. Efectis Era Avrasya Test ve Belgelendirme A.Ş. tarafından gerçekleştirilen testlerde İzocam Tekiz Taşyünü Yalıtımlı Panel, bütünlük ve yalıtım kriterlerindeki değerlendirme sonucunda 60 dakika yangın dayanımlı “EI60” ve sağlamış olduğu bütünlük kriterleri ile de “E120” yangın dayanımlı panel sertifikasına sahip oldu. İzocam Tekiz Taşyünü Çatı Paneli, taşıma, bütünlük ve yalıtım kriterlerinin tümünü başarıyla sağladığı için, 120 dakika yangın dayanımlı “REI120” panel sertifikasına hak kazandı. Yangına karşı dayanımıyla BROOF (t2) sınıfında yer alan Tekiz Kombi Panel ise uluslararası bir risk ve sigorta yönetimi firması olan FM Global’in bağımsız test kolu tarafından verilen FM sertifikasını almaya hak kazanarak, Türkiye’de üretilen membranlı paneller arasında FM sertifikasına sahip ilk ve tek ürün oldu. FM sertifikası, söz konusu ürünün belirli testlerden geçtiğini ve binanın asgari risk altında olduğunu garanti ediyor ve bu sertifikaya sahip ürünler özellikle fabrika yatırımı ya da tadilatı gibi önemli sanayi projelerinde tercih ediliyor.

Diğer taraftan farklı sanayi kolları için üretim prosesi sırasında ihtiyaç duyulabilen malzemelerin de üretimini yapıyoruz. İzocam Camyünü; binalarda ve endüstride çalışma sıcaklığı 250 ⁰C’ye kadar olan uygulamalarda kullanılabilen hafif, esnek ve ekonomik, yanmaz bir ısı ve ses yalıtım malzemesidir. Çoğunlukla çatı, duvar, tesisat ve bazı ara bölme yalıtımlarında kullanılıyor. İzocam Taşyünü ise binalarda ısı, ses ve yangın yalıtımı sağlamasının yanında 350 – 650 ⁰C arasındaki yüksek sıcaklıktaki endüstriyel uygulamalarda da kullanılabiliyor. İzocam Taşyünü ürünler, İzocam Camyünü ürünlere göre daha yüksek sıcaklığa dayanıklı ürünler olduğundan yangın yalıtım çözümlerinde daha yüksek sürelerde yangın dayanımı sağlamaya yardımcı oluyor.

Her türlü sanayi tesisinde ve proses ekipmanlarında (Kazan, tesisat, egzoz boruları, gemi iç tesisatı, elektrofiltre, kanal, çelik konstrüksiyon yapılar -yangına karşı- çift cidarlı kaplar, etüvler v.b.) ısı, ses yalıtımında ve yangın güvenliği amacıyla kullanılan ürünlerimizin başında İzocam Taşyünü Sanayi Levhası ve İzocam Taşyünü Sanayi Şiltesi geliyor.

İzocam Taşyünü Sanayi Levhası sanayi tesislerinde, proses ekipmanlarında, büyük çaplı borularda ısı yalıtımı ve yangın güvenliği amacıyla kullanılan taşyünü levhalardır. İzocam Taşyünü Sanayi Levhası TS EN 13501-1’e göre “yanmaz malzemeler” olan A1 sınıfında bulunuyor.

İzocam Taşyünü Sanayi Şiltesi ise yanmazlık özelliği sayesinde çok yüksek sıcaklığa sahip yerlerin ısı, ses ve yangın yalıtımını mümkün kılıyor. Uygun boyutta kesilebilen şilteler, yalıtım yapılacak yüzey üzerine sarılarak ek yerleri galvanizli tel ile taşıyıcı rabitz tel içinden geçirilerek dikiliyor.

İzocam Taşyünü Prefabrik Boru da kaplamasız veya alüminyum folyo kaplı, yüksek birim ağırlıkta taşyününden imal edilen borular olarak karşımıza çıkıyor. 250°C’den yüksek sıcaklıklardaki sanayi borularının ısı yalıtımında kullanılıyor.

Ayrıca Dökme Taşyünü olarak ifade ettiğimiz ürünümüz; bağlayıcısız taşyünü elyaf olup düzgün olmayan yüksek sıcaklıktaki yüzeylerde, çift cidarlı kaplarda ve laboratuvar cihazlarında kullanılıyor.

Ayrıca İzocam Yangın Kapısı Levhası; EI60, EI90 ve EI120 özellikte yangın kapılarında kullanılan özel taşyünü levhadır. Yangın kapısı imalatı yapan firmalara temin edilen bu ürün; üreticilerin oluşturduğu detaylara göre uygulanabilir. Yangın direnç süresi açısından tek parça halinde kapıya uygulanır.

Sesin yüksek olduğu endüstriyel yapılarda istenen sessizliğe ulaşmada hem binanın hem de ekipmanların yalıtımında doğru ürünlerin uygulanması şart

  • Son olarak sanayi tesislerinde ses yalıtımı ile ilgili hangi ürünler tercih edilmeli?


2005 yılında yürürlüğe giren ve 2010 yılında revize edilen “Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği”nde bu konuyla ilgili AB uyumlaştırma süreci devam ediyor. Özellikle gürültünün fazla olduğu sanayi bölgelerinde, yoğun trafik alanlarında ve eğlence mekânlarında ses yalıtımının yapılması gerekiyor. 2017 Mayıs ayında yürürlüğe giren “Binaların Gürültüye Karşı Korunması Hakkında Yönetmelik” şu anda sanayi dışındaki binaların her türlü duvar ve döşeme kesitinin sağlaması gereken minimum ses azaltım değerini (Rw) içeriyor.

Yeni yapılacak binalarda istenilen ses yalıtım değerlerini sağlamak için İzocam da camyünü ve taşyünü ürünlerini uygulayıcı ile buluşturuyor. Bu ürünler ısı yalıtımı ve yangın güvenliğinin yanında ses ve titreşim yalıtımına da imkân veriyor. Bu ürünler gürültünün sönümlenmesini sağlıyorlar, iletilmesini önlüyorlar ve hacim akustiğinin gerçekleşmesinde önemli katkı sunuyorlar. Böylece akustik açıdan konforlu, anlaşılabilirlik değeri yüksek iç mekânlar elde ediliyor.

Sesin yüksek olduğu endüstriyel yapılarda istenen sessizliğe ulaşmada ise dış cephe yalıtımıyla birlikte yapıların iç duvar yüzeyleri, ara bölmeler, kat araları ve sesin kaynağı olan sanayi ekipmanlarının yalıtımında doğru ürünlerin kullanılması ve yalıtımın doğru uygulanması önem arz ediyor.

İzocam Tekiz Tesisi’nde ürettiğimiz Mineral Yün Yalıtımlı Akustik Cephe Paneli sanayi tesisi, imalathane ve atölye gibi işletmelerde gürültüyü önlemeye yönelik bir ürün olarak karşımıza çıkıyor.

Diğer taraftan, İzocam Tekiz Mineral Yün Yalıtımlı Çatı Panelleri de lifli yalıtım çekirdeği sayesinde yüksek ölçüde ses yalıtımı sağlıyor. Bu ürünün özellikle fabrika gibi ses yalıtımının arandığı yapılarda kullanılmasını öneriyoruz.

Diğer taraftan, yüksek gürültü yayan sanayi ekipmanlarının ses yalıtımında yine İzocam Taşyünü Sanayi Levhası ile İzocam Taşyünü Sanayi Şiltesi ürünlerimiz ön plana çıkıyor. Sağladığı ısı yalıtımı ve yüksek yangın dayanımı performansının yanında bu ürünlerimiz ses yalıtımı da sağlıyor.


 

R E K L A M

İlginizi çekebilir...

Tolga Ceylan; 'Bonus Yalıtım, Sektörünün % 100 Yerli Sermayeli Öncü Kuruluşudur'

Bonus Proof ile Yılın Su Yalıtımı Ödülü'nü kazanan Eryap Grup Yalıtım Malzemeleri San. ve Tic. A.Ş. Grup Satış ve Pazarlama Müdürü Tolga Ceylan de...
22 Ağustos 2024

Emre Soydan; 'Qis Yapı Kimyasalları Samsun Tesisimiz Karadeniz'in Yalıtım Üssü Olacak'

9 yılı aşkın süredir deneyimli ve uzman kadrosu ile hizmet veren QIS Yapı Kimyasalları, ürettiği kaliteli ürünler, uygulamalarda aktardığı doğru çözüm...
22 Ağustos 2024

'Pasif Yangın Koruyucu Bostik ürünleri, alev yayılmasını önleyerek insan hayatını ve yapıları korur'

BOSTİK, Yangın koruyucu sistem çözümleri ile Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri 2024'de, Yılın Yangın Yalıtımı Ürünü Ödülü'nü kazandı. Teknik Müd...
20 Mayıs 2024

 
Anladım
Web sitemizde kullanıcı deneyiminizi artırmak için çerez (cookie) kullanılır. Daha fazla bilgi için lütfen tıklayınız...

  • Boat Builder Türkiye
  • Çatı ve Cephe Sistemleri Dergisi
  • Doğalgaz Dergisi
  • Enerji ve Çevre Dünyası
  • Su ve Çevre Teknolojileri Dergisi
  • Tersane Dergisi
  • Tesisat Dergisi
  • Yangın ve Güvenlik
  • YeşilBina Dergisi
  • İklimlendirme Sektörü Kataloğu
  • Yangın ve Güvenlik Sektörü Kataloğu
  • Yalıtım Sektörü Kataloğu
  • Su ve Çevre Sektörü Kataloğu

©2025 B2B Medya - Teknik Sektör Yayıncılığı A.Ş. | Sektörel Yayıncılar Derneği üyesidir. | Çerez Bilgisi ve Gizlilik Politikamız için lütfen tıklayınız.